Teodor Sas, consilier PNL: ”Primăria Craiova a alocat 21 de milioane de lei pentru organizarea IntenCity, bani proveniți din creșterile de taxe și impozite! Enorm!”

Consilierul municipal craiovean Teodor Sas, PNL, susține ca sumele alocate organizării evenimentului IntenCity în Bănie sunt enorme, și, în plus, cei 21 de milioane de lei, proveniți din creșterile de taxe și impozite locale, sunt cheltuiți nejustificat și netransparent, iar nota de fundamentare întocmită de Opera Română Craiova este una extrem de superficiala, pe o jumătate de pagina, fără niciun fel de detaliu. ”Voi vota împotriva acestui punct, nu că nu sunt de acord cu organizarea acestui eveniment, ci tocmai datorită faptului că sumele cheltuite pentru acest eveniment sunt unele extrem de mari. Până acum, Primăria Craiova a alocat 21 de milioane de lei (peste 4 milioane de euro) pentru organizarea acestui festival, bani proveniți din creșterile de taxe și impozite. Cu acești bani se puteau reabilita școli, se putea introduce internet în toate școlile din Craiova, adică se puteau face alte lucruri și mai bune. Cu restul punctelor din aceasta rectificare sunt de acord, dar cu acest punct nu sunt de acord. În afară de acest lucru, nota de fundamentare întocmită de Opera Română Craiova este una extrem de superficiala, este pe o jumătate de pagină, în care nu avem niciun fel de detaliu despre aceste 8 milioane de lei”, a declarat Teodor Sas.
Opera Romana Craiova nu are capacitatea de a organiza un astfel de eveniment și contractează servicii juridice și de consultanță. ”Poate sunt putini acești opt milioane de lei, poate sunt multi, adică noi, practic, nu știm unde se duc acești bani. Nota de fundamentare este incorecta. Nu poti sa votezi într-o ședință de CL pe baza unei astfel de note de fundamentare și să dai la Opera Craiova opt milioane de lei. Și ca sa nu mai iau cuvântul și la punctul 4, referitor la faptul ca Opera vrea sa contracteze niște servicii juridice și de consultanță pentru încheierea acelor contracte.  Poate sunt de acord ca un jurist nu poate face fata la un volum atât de mare de munca, asa cum au la Opera Romana prin organizarea acestui eveniment, dar ne puteam gândi de la început la acest lucru si sa fi găsit o alta instituție, din subordinea primăriei, care sa organizeze acest eveniment, nu sa ne trezim cu o luna înainte ca trebuie sa contractam servicii de consultanta. Acesta este motivul pentru care nu voi vota acest punct după ordinea de zi, pentru lipsa de transparenta și pentru faptul ca se cheltuie o suma extrem de mare pentru organizarea acestui eveniment și, mai grav, aceste sume nu sunt fundamentate”, a mai declarat Teodor Sas, consilier local PNL.