Update: Dan Diaconu a fost numit prefect. Știrea la ora 10.52: Prefectul de Dolj, programat astăzi pentru eliberare din funcţie. Numirea noului prefect ar putea fi din start nelegală

Update: Dan Diaconu, consilierul municipal ex-PNL la Craiova, care și-a vândut partidul Olguței Vasilescu, a fost numit prefect de Dolj, în ședința de miercuri a guvernului, la propunerea lui Marcel Ciolacu, în locul Gheorghiței-Daniela Barbu.

Prefectul de Dolj, Daniela Barbu, PSD, urmează să fie eliberată din funcţie în şedinţa de guvern de astăzi, după ce, la sfârşitul lunii mai, anunţa partidul neo-bolşevic de faptul că nu doreşte să continue. În locul Danielei Barbu, care, oricum, nu a mai semnat niciun act de la momentul scandalului, PSD insistă să fie aranjat consilierul municipal ex-PNL Dan Diaconu, instrumentul folosit de Olguţa Vasilescu după alegerile din 2020 pentru deturnarea voturilor craiovenilor şi acapararea ambelor fotolii de viceprimar.
Doar că, dacă se va întâmpla aşa, secretariatul general al guvernului va avea o problemă de legalitate, pentru că Dan Diaconu ESTE consilier municipal la acest moment, aşa că nu poate ocupa simultan şi funcţia de prefect. Desigur, legislaţia prevede la modul general că aleşii numiţi în diverse funcţii publice beneficiază de 15 zile pentru a opta, însă, în cazul prefectului, legalitatea actelor dintr-un judeţ nu poate fi lăsată la mâna soartei: or lua, nu or lua act consilierii municipali de demisia lui Diaconu ş.a.m.d.
Revenim