Craiova. Granitul, ”mutat” la Curtea de Apel București

Primăria Craiova a făcut recurs la decizia prin care Tribunalul București admitea, în martie, că ”Au fost identificate indicii certe cu privire la prezentarea de declarații sau documente false, incorecte sau incomplete, care are ca efect deturnarea sau reținerea incorectă de fonduri din bugetul general al Comunității Europene sau din bugetele gestionate de Comunitățile Europene sau în numele acestora, respectiv însușirea necuvenită a sumei de…”, în cazul contractului dintre Primăria Craiova și Asocierea SC Recon SA, SC Ramber România SRL (Seksui AA1/24/042014), SC TCIF SA, din 2013, în baza căruia au fost montate, între altele, și celebrele plăci de granit pe o suprafață totală de 54.000 mp. 
Constatarea faptelor supuse judecății  a fost făcută în 2019 de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a stabilit prejudiciul la 2.319.060,64 lei +TVA în valoare de 556.574,52 lei, printr-un act de control atacat, evident, de oamenii Olguței Vasilescu. Tribunalul București a dispus, pe 1 martie 2022, că prejudiciul ar fi, de fapt, de 10 ori mai mic, însă nu a anulat actul de control.
MLPDA a atacat decizia instanței pe 6 mai 2022, considerând că nelegal, prin decizia Tribunalului București, a fost ștearsă cu buretele însușirea necuvenită a peste 2,6 milioane de lei. Primăria Craiova a depus, la rândul său, câteva zile mai târziu, cerere de recurs, în speranța că va determina instanța Curții de Apel București să anuleze actul de control în întregime, întrucât, indiferent de sumă, faptele penale rămân.
Instanța de control superior a înregistrat dosarul pe 6 iunie 2022, însă nu a fost acordat termen până la această oră. 
Revenim