Frontul de la Șimnic, înghețat până în primăvară

Combatanții din războiul pentru Primăria Șimnicu de Sus își pot vedea, aparent liniștiți, de Sărbători. Spunem aparent pentru că n-ar fi exclus ca fostul primar, Dumitru Marius Cosmin, îndepărtat pe motiv de incompatibilitate, să apară în Ajun, în sediul primăriei, cu vreo ștampilă la purtător și se purceadă la semnat de documente…
Lăsând gluma la o parte, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit termen în martie 2023 pentru procesul în care Dumitru Cosmin a obținut o decizie controversată, juridic, din laboratorul Curții de Apel Craiova, care anulează raportul Agenției Naționale de Integritate, conform căreia ex-primarul este incompatibil cu mandatul de ales local. Controversată în sensul în care speța fusese deja judecată de o instanță superioară – ÎCCJ -, care a stabilit definitiv că raportul ANI este legal, iar primarul – incompatibil.
Firesc, ANI a făcut recurs.
Între timp, fostul edil a solicitat executare a deciziei favorabile a CA Craiova, lucru imposibil, atâta vreme cât o altă sentință, cu putere de lucru judecat și forță probantă superioară, a ÎCCJ,  este în vigoare.
Revenim