Saga oltenească Șimnicu de Sus, episodul penal: fostul primar, prins cu ștampila statului în mână

Fără să mai aștepte o nouă nouă decizie favorabilă a judecătorului verișor, înțeleg, de la Curtea de Apel Craiova, ex-primarul din Șimnicu de Sus, Dolj, Dumitru Marius Cosmin, PSD, însoțit de bodyguardul ”scuipă-n degete” Jana Fulga, PSD, și ea primar odată, a luat în custodie ștampilele primăriei, luni dimineață, auto-decretându-se primar! Cu tot circul din dotare.
Foarte pe scurt: Dumitru și-a pierdut mandatul, în primăvară, prin ordin al prefectului de Dolj, emis în baza unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Susținut de PSD și de justiția locală aferentă, omul a obținut niște sentințe fără fond și a intrat astăzi cu forța în sediul unei autorități publice, fix cu o zi înainte de termenul procesului în care instanța din Craiova, cel mai probabil, urma să desființeze și Înalta Curte de Casație și Justiție, că asta le mai stătea în cale. Găsiți povestea savuroasă a asaltului, cu video, pe stiricraiova.ro
La ora asta am însă o altă nedumerire: ce se întâmplă cu un cetățean oarecare, dacă intră într-o primărie din România, fără a fi funcționar public sau ales local cu drept de semnătură și de ștampilă, și se-apucă să apostileze și să dea cu pixul pe înscrisurile oficiale? Pentru muritorii de rând e penal.
În cazul protejaților PSD ne pot lămuri IPJ Dolj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj? Asta, dacă nu sunt prea ocupați – unii dintre ei – cu inamicul public nr. 1 al urbei, polițistul Iancu?
Revenim