Craiova. Director nou și pe tăcute la Taxe și Impozite

PSD pare că nu se poate decide asupra capacităților personajelor din anturaj de a conduce diverse compartimente ale Primăriei Craiova. Sau, pur și simplu, nu mai are de unde alege, că fug oamenii de ei ca d.d.tămâie.!
Și e suficient să amintim doar cazul funcției de arhitect-șef; în care Olguța Vasilescu a rotit fuste și nădragi prin respectivul fotoliu până au sărit fulgi!
În fine, la Taxe și Impozite s-a cam stins curiozitatea, pe vară, că au început vacanțele, pe de o parte, iar, pe de altă parte, pentru că fusese numit, după scandalurile din 2022, un manager cunoscut mai mult din mediul profesional, decât din aria clientelismului politic.
Așa că foarte puțină lume, adică doar clica PSD și contribuabilii care, de nevoie, au ajuns în contact cu funcționărimea ori cu documente semnate de aceasta, știe că la maneta de comandă a taxelor și impozite se află un nou director: Cristian Călin, fost șef  al serviciului de constatare și impunere persoane fizice din aceeași direcție.
Prea multe nu am apucat să documentăm, în afară de faptul că, în 2018, declarația de avere a acestuia era cheală la capitolele terenuri și clădiri, iar, peste o noapte, două, dintre ani, cum ar veni, pe aceeași țidulă apar cinci terenuri extra și intravilan plus două apartamente în Craiova.
Dar asta nu e vreo minune, se știe că, în Craiova, sunt ploi de vară cu bani, dar doar pe anumite porțiuni, de câțiva metri pătrați, pe ici, pe colo… Trebuie să știi unde să te așezi.

Ce am mai descoperit, și asta se poate număra printre ”minunile” din administrație ale Olguței Vasilescu, este că, nici sub conducerea dommului Călin, deciziile de impunere nu vor mai ajunge la craioveni, conform legii: (1) Actul administrativ fiscal trebuie comunicat contribuabilului/plătitorului căruia îi este destinat. În situaţia contribuabilului/plătitorului fără domiciliu fiscal în România, care şi-a desemnat împuternicit potrivit art. 18 alin. (4), precum şi în situaţia numirii unui curator fiscal, în condiţiile art. 19, actul administrativ fiscal se comunică împuternicitului sau curatorului, după caz. (2) Actul administrativ fiscal emis pe suport hârtie se comunică contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului acestora, la domiciliul fiscal, direct, dacă se asigură primirea sub semnătură a actului administrativ fiscal, sau prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Cum nu au ajuns nici anul trecut. Față de situația prezentată în 2022 exclusiv de nouapresa.ro există, totuși, o diferență. Dar, despre asta, veți putea citi săptămâna viitoare în Jurnalul Olteniei.