Craiova. Cutremur pe axa Poliție-Primărie: un angajat MAI – hăituit pentru tupeul de a sancționa administrația

Relația din ultimul deceniu dintre exponenți ai administrației PSD și mai mulți polițiști este arhicunoscută în Craiova, în Dolj – în general, de multă vreme. De câțiva ani, însă, pare că politicul nu îi mai poate bloca pe oamenii legii din Bănie care nu vor să țină cont cine le-a dat sediul, cine le-a vopsit biroul sau cu acordul ori la sugestia cui le-au fost instalați șefii, ci doar să aplice normativele în vigoare prin care sunt reglementate ordinea publică, traficul rutier ș.a.m.d.
Atitudine care nu le-a picat bine comandanților și, evident, nici șefilor Primăriei Craiova. Care, desigur, au luat măsuri împotriva acestor rebeli.
Unul dintre cei mai vehemenți angajați ai MAI din Craiova când vine vorba de nediscriminare în aplicarea legii – care, cu alte cuvinte, și-a permis să amendeze Primăria Craiova și instituții subordonate – este cercetat disciplinar de ani de zile, mustrat, mutat și dat chiar pe mâna Parchetului. Care, însă, înțelegând pesemne speța, a ales să fie obiectiv și să claseze cauza.
Cazul polițistului Mugurel Iancu, de la Secția 2 Poliție Craiova, deschide astfel o cutie a Pandorei în care multă, multă lume își va rupe gâtul, pentru că nu mai e vorba decât de abuzul în serviciu pe partea poliției, acuzat și de o parte, și de alta, ci și de trafic de influență și abuz în serviciu la alt nivel. 
Despre cazul Iancu, citește aici!
Revenim