Ciolacu a încercat Doljul cu degetul: ”Îi luăm mingea (lui Claudiu Manda) și atunci am rezolvat problema”

După cum anticipam în exclusivitate aici și aici, PSD Dolj a fiert mocnit înainte de alegerile structurii județene de partid, de joia trecută, unde câțiva ar fi vrut ca mandatul de președinte al lui Claudiu Manda să nu fie reînnoit, mulți – dimpotrivă.
Pe scurt, gașca Olguței Vasilescu, primarul Craiovei, și-ar fi dorit ca lucrurile să fie tranșate acum, în sensul debarcării lui Manda de la șefia PSD Dolj, cu sprijinul șefului PSD, Marcel Ciolacu, sub imperiul nevoii de certitudine a clasării partidului pe un loc mai bun la alegerile viitoare – cel puțin peste Olt (sîc!), dar și a continuității și a spălării imaginii organizației, în cazul unei eventuale condamnări a actualului lider, în dosarul presupuselor fapte penale.
Când vorbim despre debarcare, nu ne referim, desigur, la o procedură de tot penibilul, cum ar fi fost, de pildă, candidatura ambilor pentru aceeași funcție, ci la o dezinstalare amiabilă, în sensul retragerii lui Manda. Chiar cu spectacol, pe cai mari.
Însă, n-a fost să fie!
De altfel, după cum și scriam zilele trecute, nu cred că Marcel Ciolacu a avut vreodată de gând să pună umărul serios la această regie, știind că nu are în primul rând resursele necesare. Însă nici nu se putea pune rău cu Olguța, despre care mai ieri afirma: ”Ce-a fost la gura ei…!” și cu care mai are multe bisnisuri de înfăptuit.
Așa că, deși nu i-a dat cartonașul roșu lui Manda, i-a arătat, direct și indirect, prin interpuși, mai multe avertismente verbale – că scor mic, fără 5 în față la alegerile trecute, că driblează prea mult pe tot terenul ș.a.m.d. -, finalizând cu (doar) cartonașul galben: ”Îi luăm mingea (lui Manda – n.r.) și atunci am rezolvat problema!”
Drept pentru care, meciul fiind încheiat, Claudiu Manda a fost reales în funcția de președinte al PSD Dolj, iar Cosmin Vasile, șeful Consiliului Județean, prim-vicepreședinte.
Numai că ăsta a fost turul întâlnirii… Urmează returul.