Când prostia face puroi: pesediștii din TVR se dau în gât reciproc!

După mai bine de opt ani în care, sub protecţia PSD, au mimat munca de jurnalist în TVR, comuniştilor din televiziunea publică li s-a dat kilometrajul peste cap după doar două luni în care le-a fost sistat programul de lăuze și au fost chemați la serviciu să-și câștige banii cinstit. Așa că, după sistemul dadei matroane Olguța Vasilescu, au trecut la atac, scuipând că sunt stresați și că nu le ajung banii! Din prostie, nu și-au dat seama că vomită chiar pe protectorii lor.
Asta reiese dintr-un comunicat făcut public cu două zile în urmă chiar de un sindicat obedient PSD care, se pare, n-a reușit să se redreseze după derapajul bolnav din septembrie 2021, când a început să le maseze feroce dosurile comuniștilor PSD înlăturați atunci din funcțiile-cheie ale TVR. Se încerca, după 9 ani de televiziune de propagandă de cartier, revitalizarea postului național, act neagreat, evident, de căpușele PSD din TVR.

Interesant este că, acum, în graba de a pune presiune pe conducerea TVR și a factorilor politici care ar mai îndrăzni să se împotrivească revenirii pro-comuniștilor demiși în septembrie la cârma studiourilor teritoriale, oficioșii jurnalismului de brigadă PSD – MediaSind TVR – prezintă – la literă și milimetru – tocmai comportamentul și abuzurile celor pe care încearcă să-i readucă în funcții! De altfel, în preambulul manifestului, pretinșii sindicaliști scapă un nefericit – pentru ei – continuă abuzurile, atunci când fac referire la noua conducere, evident – non-PSD: „Imediat după instalarea noii conduceri, fără aprobarea Consiliului de Administrație, așa cum prevăd art.27 lit.i și art.35 alin.1), au fost menținute/numite în funcții de conducere mai multe persoane compromise atât profesional, cât și moral, care continuă abuzurile împotriva celor care încă mai au curajul să sesizeze neregulile din instituție.
E clar, așadar, că petiționarii cunosc abuzurile conducerii PSD din ultimii ani, dar o vor înapoi! Mișto, nu? Dar asta e nimic…

Să mai spicuim din comunicatul făcut public de MediaSind TVR, în care atacă – pentru că au înregistrat plângeri din partea a două protejate PSD de aici, după cum reiese din comunicat – și oameni din TVR Craiova, care nu au stat capră în fața găștii Manda-Vasilescu: ”În timp ce salariile acestora (petiționarilor – n.r.) se află la minimul grilei de salarizare, bani cu care de abia mai pot să-și plătească facturile și să-și asigure doar o parte din cele necesare unui trai decent, șefii acestora și susținătorii lor primesc salarii cu cifre care depășesc cu mult 10.000 de lei, în dispreț față de munca subordonaților.”
 Să vedem ce arată declarațiile de avere: cele mai mari venituri pe plan local în TVR au fost înregistrate de Anca Dindirică, ex-”directorul” numit de PSD, soția consilierului municipal PSD Lucian Dindirică, locotenent al cuplului social-democrat de la Craiova, pe care MediaSind TVR o vrea înapoi: 110.745 lei declarați pe 14. 10.2021, pentru ultimul an fiscal! Care acum, ca membru în Consiliul de Administrație, primește alte câteva zeci de mii de lei lunar peste salariu – bani publici.

Așadar, sindicaliștii MediaSind TVR fac referire chiar la disprețul afișat de propriii ”șefi”!
Nu găsim pe situl oficial TVR declarația din 2021 a celuilalt fost șef PSD – la știri – de la TVR Craiova, Tiberius Mușuroi, finul familiei Dindirică, dar,  probabil, și acesta avea pe la 10.000 de lei venituri lunare, dacă apărătorii săi invocă pluralul ”șefii”. Că ei știu mai bine…
În cazul acestuia din urmă, însă, situația pare mult mai complicată, pentru că nici postul de conducere făcut cadou de nașa de la TVR în 2019 nu apare în organigrama televiziunii publice, dar îndrăznim să dăm credit chiar susținătorilor PSD, care-l califică acum drept ”retrogradat”. Nu știm, deci, dacă și cât mălai suplimentar conținea coșul lui Mușuroi în perioada cât Dindirică era jurnalist cu atribuții de coordonare a TVR Craiova, dar, la cât fredonează bocit pe la closetele PSD, că doar, doar l-or screme ăia până la urmă director, pare că erau ceva marafeți.
Ce știm cu siguranță – că eram acolo – este cum și în baza a ce soi de CV a fost angajat Mușuroi în TVR. Dar, despre asta, cu altă ocazie.
Așa că, dacă tot vorbiți despre ”penal” în comunicatele voastre proletare, ca să nu mai bâjbâiți, vă sugerez să faceți chiar voi plângeri penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals și uz de fals, respectiv abuz în serviciu în formă continuată – în cazul în care cunoașteți că au fost încasați bani publici necuveniți în baza unor posturi fictive până în septembrie 2021. Dacă, la fel, ați avut la cunoștință că ar fi existat abuz în serviciu constând în creearea pentru vreun angajat a unor situaţii de inferioritate pe temei de apartenenţă politică, mergeți la parchet!. Că, dacă știți și nu spuneți, mai ales că vi s-au înroșit plămânii la cât ați suflat în tub de grija pesediștilor de la Craiova, or să creadă unii că sunteți complici, nu? Și, în cazul primei spețe, aia cu salarizarea, trimiteți-o direct la DNA, că faptele se încadrează la acte de corupție.
Dacă nu le știți, vi le dăm noi.
”O formă securistică de umilire, după modelul comunist este și condica de prezență care, cel puțin pentru jurnaliști, nu are ce să caute într-o instituție de presă. Atragem atenția că jurnaliștii desfășoară o activitate de creație, iar munca lor nu se încheie atunci când se termină programul formal de muncă, ci continuă de multe ori și la domiciliu”, se mai arată în comunicatul MediaSind TVR.

Chiar și-așa! Numai că și aci dați tot în pesediștii de la Craiova care au făcut reclamațiile și care sunt supărați că nu se semnează condica! Păi, hotărâți-vă: vreți sau nu vreți? Aia cu activitatea de creație e deja colosală: o altă mare supărare a lipitorilor hrănite de PSD și care au și sesizat asta conducerii TVR și sindicatului MediaSind este că munca de creație mai continuă și la domiciliu, culmea, provocându-le stres și senzația că sunt hărțuite.
Pentru a înlătura însă confuzia, deci boala lungă, cred că cel mai sănătos pentru o instituție care a ales să-și spele rufele public ar fi să comunice în original plângerile de la care a pornit conflictul, grila de salarizare și organigrama din 2013 până în prezent. Eventual și modalitatea prin care a fost angajat fiecare jurnalist de la TVR Craiova, nu neapărat în detaliu, adică cine, cui, ce a dat sau ce a ordonat, cine, pe cine, ce a rugat ș.a.m.d., că ar fi greu de digerat. Pentru unii. Puteți folosi sindicatul sau orice alte tipuri de șervețele igienice tipărite, semitipărite și chiar și pe cele utilizate! De PSD…
Revenim