Tribunalul București a confirmat: în cazul contractului perfectat în 2013 de Primăria Craiova și Asocierea SC Recon SA, SC Ramber România SRL (Seksui AA1/24/042014), SC TCIF SA, pentru lucrări în cadrul proiectelor europene (de pe vremea lui Solomon – n.r.) ”Au fost identificate indicii certe cu privire la prezentarea de declarații sau documente false, incorecte sau incomplete, care are ca efect deturnarea sau reținerea incorectă de fonduri din bugetul general al Comunității Europene sau din bugetele gestionate de Comunitățile Europene sau în numele acestora, respectiv însușirea necuvenită a sumei de..”.
Reamintim că, pe 21 octombrie 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin compartimentele de control al distribuirii banilor europeni, a constatat, prin procesul verbal 141598, cele prezentate mai sus, stabilind prejudiciul, respectiv însușirea necuvenită a sumei de 2.319.060,64 lei +TVA în valoare de 556.574,52 lei. În principal, sustragerea de fonduri invocată provenea din diferența între prețul declarat și cel real al plăcilor de granit montate pe 54.000 mp din Craiova.
Olguța Vasilescu a contestat procesul verbal, solicitând anularea acestuia. Evident, Recon SA a intervenit în proces, prezentând documente a căror autenticitate rămâne să fie verificată de DNA și o expertiză care să combată rezultatul expertizei MDRAP.
Tribunalul a luat în seamă probele Olguței-Recon, diminuând prejudiciul de 10 (zece) ori!, dar reținând valabilitatea actelor în sine ale administrației centrale pentru suma de 238.184,39 lei. Adică, fapta rămâne.
Decizia nu este definitivă, astfel că procurorii DNA mai au de așteptat recursul și judecarea acestuia.
Ce au semnat funcționarii Olguței, tot așa, rămâne să aflăm din rechizitoriu. Ce știm este că, pentru Centrul Istoric, recepția finală nu a fost semnată de fostul director, care, evident, a și fost demis.
Dar asta, data viitoare…