Doi tineri liberali, președintele TNL Dolj – Doru Câplea – și președintele TNL Craiova – Bianca Epure, au fost bătuți de mai mulți indivizi, joi, pe o stradă din comuna doljeană Breasta. Conform unor surse, cei doi ar fi fost loviți cu picioarele și dați cu capul de ziduri. Cei doi au fost transportați la Spitalul de Urgență Craiova, pentru îngrijiri medicale. „Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Breasta au fost sesizați, prin apel 112, de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, atât el cât și o tânără de 22 de ani ce îl însoțea, ar fi fost agresați fizic. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au fost găsiți cei doi, declarând verbal ca au fost agresați de persoane necunoscute în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Breasta. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, a comunicat poliția.
PNL Dolj susține că este vorba de un act de violență ”politică”, agresorii fiind considerați apropiați ai primarului PSD din localitate:
„La Breasta domnește legea pumnului: Presedinții tineretului liberal doljean, bătuți de apropiații primarului PSD. În după-amiaza zilei de joi, 24 februarie, în jurul orei 17.50 președintele tineretului liberal doljean, Doru Câplea, și Bianca Epure, președintele tineretului liberal craiovean, au fost bătuţi cu bestialitate de patru cetățeni ai comunei doljene Breasta. Imediat după incident, colegii noștri au apelat serviciul 112, la fața locului prezentându-se mai multe echipaje de poliție și o ambulanță. Cei doi colegi agresați au dat declarații organelor de poliție în vederea stabilirii agresorilor. Ulterior, au fost transportați la Spitalul Clinic Judetean De Urgenta Craiova pentru investigații amănunțite. Conform locuitorilor comunei, agresorii sunt apropiați ai primarului PSD din Breasta, Ion Vizitiu, protagonistul unui scandal mediatic ca urmare a demersului său de a concesiona tabăra din localitate la un preț mult subevaluat. Reamintim că un incident identic a avut loc săptămâna trecută, când un membru al unei alte formațiuni politice a fost bătut de apropiații primarului Vizitiu. Din ce întâmplate în ultima perioadă în comuna doljeană, putem spune că legea pumnului este singura cale de rezolvare a „dificultăților mediatice“ ale edilulului comunei Breasta. Solicitam organelor abilitate să cerceteze cu celeritate aceste fapte de o gravitate fară precedent în județul Dolj, să identifice făptașii și persoanele care i-au instigat şi să ia măsurile legale care se impun” (comunicat PNL Dolj).
Sistemele de descurajare ale PSD: pumnul, izolarea în ”lagăre”, demiterea, detașarea la muncile murdare și periculoase
Pentru un neavenit, astfel de evenimente ar putea părea accidente, însă nu este deloc așa. Surse chiar din interiorul PSD afirmau, cu câțiva ani în urmă, că sistemul de control al partidului în teritorii este infailibil, pentru că social-democrații au cel mai bine puse la punct programe de descurajare a adversarilor politici și a electoratului activ non-PSD.
În 2016, primarul PSD din Leu, Iulian Cristescu, era condamnat de Judecătoria Craiova, la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani, pentru loviri şi alte violenţe, în urma bătăii aplicate în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 unui membru al PNL.
Același primar, la câteva zile, îi amenința pe niște alegători că le va da foc la casă să ardă ca șobolanii dacă nu votează cu Victor Ponta și că va pune niște șoimăniți să-i reguleze pe toți cei care nu votează cu Ponta!
Despre declarațiile aproape oficiale ale liderilor PSD doljeni, începând cu anul 2012, potrivit cărora ”cine nu e cu noi e împotriva noastră”, așa că vor suporta repercusiuni de genul: ”îi dăm afară din serviciu, pe ei și pe familiile lor”, știe deja multă lume.
La fel și despre demiterile personalului de conducere neafiliat PSD din servciile și direcțiile de autoritate publică sau despre înființarea de posturi special pentru activiștii neo-comuniști.
Ce nu cred că este cunoscut încă pe scară largă, cel mai probabil din cauza fricii angajaților vizați de hoarda PSD de a nu-și perde locul de muncă, punându-și familiile în pericol, sunt acțiunile de hărțuire sistematică a personalului non-PSD din unele instituții publice, mergând de la trimiterea DOAR a acestor angajați în zone de serviciu cu potențial de risc ridicat sau cu volum de muncă crescut ori în zile de Sărbători în care secăturile supuse PSD nu puteau lucra pe motiv de stres, până la izolarea acestora în spații improprii desfășurării activității și departe de găștile PSD, un soi de ”lagăre” de serviciu la scară redusă.
Revenim