USR o bagă pe Olguța la… apă

USR este singura echipă politică implicată în administrația Băniei care a reacționat la născocirile primarului Olguța Vasilescu, prin care duduia încerca să se disculpe după dezastrul de săptămâna trecută, când inundațiile au pus din nou Craiova în topul celor mai ”vizitate” localități din România, însă pe mii de locuri mai sus decât etapa ”destinații de Paște”!
„După fiecare ploaie puternică, primarul Olguța Vasilescu ridică din umeri și se justifică: «așa este și la alții». Ce nu înțelege doamna primar, și aici ține de competența domniei sale, este că în multe alte zone care se confruntă cu aceeași situație administrațiile locale au luat măsuri de prevenire, prin implementarea unor soluții dedicate. În loc să se concentreze pe găsirea și aplicarea acestor măsuri, tot ce știe să facă administrația actuală este să betoneze și să asfalteze fiecare petic de pământ din Craiova. Rezultatul? Insuficiența și chiar lipsa zonelor verzi dintre blocuri, beton și asfalt peste tot, inundații la fiecare ploaie torențială“, a declarat consilierul municipal, Cezar Drăgoescu, într-o conferință de presă.
„Factorii care duc la asemenea situaţii sunt cu totul altele, nu doar clima. Vorbim în primul rând de lipsa investiţiilor în infrastructura subterană. Administraţiile care au condus oraşul în ultimii 30 de ani nu au investit niciun leu în modernizarea reţelei de preluare a apei pluviale. Mai este vorba şi de lipsa unei strategii de urbanism, pentru că fiecare a construit pe unde l-a tăiat capul fără să-i pese de nimic, cu acceptul primăriei. Ştiţi că există blocuri cu 10 etaje construite în cartiere de case, iar canalizarea nu face faţă şi e normal. A fost proiectată pentru o sută de case şi mai apar, brusc, o mie de locuinţe. Nu mai spun că în oraş sunt multe guri de canal astupate parţial sau total de constructorii care asfaltează străzile sau guri de canalizare la care nu ajunge apa, pentru că panta nu a fost dată cum trebuie”, a mai arătat consilierul craiovean al USR.
 
Acesta a prezentat și câteva dintre soluțiile care puteau fi adoptate de un aparat de gestiune sănătos pentru eliminarea/diminuarea efectelor ploilor torențiale. „Cu ce propuneri venim noi? Toate parcările publice şi private, şi mă refer aici la cele din curtea blocurilor nou construite, de la mall-uri şi hypermarketuri să fie realizate din pavaje permeabile ecologice. Toate parcările marilor centre comerciale să aibă un copac la două locuri de parcare, ca să nu mai avem hectare întregi de beton pe post de parcare. Şi trei, potrivit articolului 127 din Codul administrativ am solicitat înfiinţarea unei comisii de analiză şi verificare formată din consilieri locali, funcţionari publici şi specialişti, pentru găsirea unor soluţii pe termen scurt, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situaţia de sâmbătă“, a precizat Drăgoescu.
„Ceea ce nu înţelege doamna primar este că ne-am săturat de pâine şi circ, de floricele şi pietricele. Aşteptăm din partea unei administraţii soluţii eficiente, moderne şi sustenabile de dezvoltare a oraşului. Dar, ştiţi cum e, lucrările din subteran, investiţiile în canalizare pluvială şi reţele nu se văd. În schimb, floricelele, pietricelele şi spectacolele plătite cu milioane de euro, da!“, a mai spus preşedintele USR Dolj, Cezar Drăgoescu.
Revenim