Olguța Vasilescu, ridicată în slăvi de ”Amicii Rusiei”

Slinos intitulată, recent, de presa aservită ”mama” drumului expres Craiova – Pitești, Olguța Vasilescu, primarul din Bănie, a primit mai ieri o odă demnă de era bolșevică, evident – din partea unei organizații asociate curentului pro-rus activ în zona Olteniei. Sigur că nu pe gratis.
Legat de un eveniment cultural inclus în programul manifestărilor din 2022 – Festivalul Mondial de Poezie ”Mihai Eminescu”, asociația organizatoare, condusă de Ion Deaconescu – „un alt amic al Rusiei”, după cum a fost pe larg argumentat în presa din România, a reacționat chiar pe pagina episodului la declarațiile unui consilier municipal din Craiova, contrariat de încăpățânarea primăriei de a atribui, an de an, organizarea festivalului – inclusiv a banilor publici – acelorași personaje controversate. În condițiile în care municipalitatea are în subordine instituții specializate, cu buget dedicat, precum și varianta concursului de proiecte.
Că PSD încearcă de un deceniu să creeze un centru de propagandă sovietică la Craiova nu mai e un secret, așa că singurul motiv pentru care ne oprim aici asupra dedicației ”Amicilor Rusiei” este omagiul adus de maestrul de ceremonii, în numele ”poeților din 21 de țări”, Olguței ”Ceaca” Vasilescu: ”… o rugăm pe Doamna Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, o iubitoare de poezie, de emoție și frumos, cea care a susținut întotdeauna acest festival, să primească omagiile noastre…”
În text, ”noi, poeți din 21 de țări” arată că n-au idee de ce se vor afla la Craiova în perioada rezervată festivalului: ”… ce vom participa la cea de-a IX-a ediție…”! Obiectul prezentului contract îl constituie asocierea părţilor în vederea organizării Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” 2022, ediţia a VIII–a, la Craiova, în perioada 17-22 iunie 2022, exclusiv pentru evenimentele organizate în Municipiul Craiova, proiect care constă în promovarea culturii românești în lume, se arată în hotărârea prin care a fost aprobat festivalul.
În rest, protestul se axează pe denigrarea consilierului USR Cezar Drăgoescu, în termeni demni fix de pretinsa venerabilitate a unor artiști: batjocură, grupare politică controversată, fals om politic etc.
Și ar mai fi ceva de punctat… În manifest, se mai face referire la ”omagierea marilor spirite și, în fond, a propriei identități naționale”. În ”fondul” despre care amintește Ion Deaconescu o fi vorba despre trimiterea de mesaje în timp real românilor să-și facă plinul de benzină, că se scumpește combustibilul? De unde știa? Să-i fi șoptit marele ”spirit”, printr-un poem dedicat, de dincolo, războiului din Ucraina?
Revenim