Nicolae Giugea, deputat PNL: O echipă liberală a dat startul construirii primei bariere verzi împotriva deșertificării județului Dolj!

Au trecut mai bine de șapte ani de când am adresat, în calitate de deputat de Dolj, prima solicitare oficială către un ministru al mediului din Guvernul României, solicitând în mod imperativ să se identifice fonduri și să se demareze o campanie de împădurire la nivelul sudului Olteniei. Am primit, de fiecare dată, asigurări și promisiuni că se vor găsi resurse, că se vor începe lucrări și că procesul de deșertificare va fi oprit. Noi, oltenii, ne-am bucurat de fiecare dată când am primit asemenea vești care, din păcate, nu s-au concretizat niciodată. În acest timp care a trecut și nu s-a făcut nimic concret, mii de hectare de teren agricol s-au transformat în țărână, lăsând agricultorii din sudul județului fără pâmât roditor pentru culturi și fără principala sursă de venit.
Stimați colegi,
Când există voință politică și oameni care vor să miște lucrurile, se poate! După atâția ani pierduți, în care am fi putut să salvăm mii de hectare de teren agricol, parlamentarii PNL de Dolj, alături de un ministru liberal tânăr, energic și priceput care conduce politicile de mediu, am dat startul construirii primei bariere verzi împotriva deșertificării terenurilor din Dolj, o barieră de pădure de aproximativ 70 de hectare. La începutul săptămânii trecute, în comuna Apele Vii din Dolj, una dintre cele mai afectate comune, s-au plantat primii copaci dintre cei peste 350 de mii care urmează a se plata numai în această localitate. De asemenea, cu ajutorul fondurilor din PNRR, suprafața împădurită a județului Dolj ar trebui să crească cu aproximativ 12%, în următorii 3 ani, adică ceea ce nu s-a făcut în mai mult de trei decenii.
Stimați colegi,
România are nevoie, cel puțin pentru următorii 4-5 ani, să susțină proiectele de investiții demarate în această perioadă, fie că vorbim despre investiții de infrastructură de transporturi, despre investiții de mediu sau despre îmbunătățiri funciare. Este singura modalitate prin care putem susține creșterea economică și asigura resursele pentru pensii decente și salarii stimulative în educație, sănătate, ordine publică sau administrație publică. De asemenea, nu știu când și dacă vom mai traversa o perioadă atât de favorabilă pentru investiții, în care zeci de miliarde de euro din PNRR, fonduri de coeziune și alte axe ne pot ajuta să modernizăm în mod real România.
Vă mulțumesc,
Nicolae GIUGEA
Deputat PNL