Nicolae Giugea, deputat PNL: Întârzierile nejustificate pun în dificultate realizarea Spitalului Regional Craiova în termen

Spre deosebire de spitalele regionale de urgență de mare capacitate din municipiul Iași și municipiul Cluj-Napoca, la care în scurt timp vor demara lucrările efective de construire, proiectul spitalului regional de urgență din municipiul Craiova, cu o capacitate estimată de 807 paturi și 19 săli de operație, înregistrează întârzieri nepermis de mari, generând o tot mai mare neîncredere în rândul opiniei publice cu privire la realizarea proiectului. De asemenea, întârzierile nejustificate pun în dificultate realizarea proiectului în termenul estimat, respectiv finalul anului 2027.
Având în vedere faptul că Spitalul Clinic Regional de Urgență Craiova ar deservi locuitorii din cea mai mare parte a Olteniei și că întârzirea investiției estimată la aproximativ 750 milioane de euro poate conduce la periclitarea finanțării, vă solicit, domnule ministru, să aduceți următoarele precizări:
– Care sunt motivele pentru care proiectul ”Spital Clinic Regional de Urgență Craiova” înregistrează întârzieri și a rămas în urma proiectelor de la Iași și de la Cluj-Napoca?
– Vă rog să precizați dacă autoritățile administrației publice locale, respectiv primăria municipiului Craiova, a emis toate avizele/autorizațiile necesare realizării proiectului.
– Date fiind întârzierile mari, în ce măsură considerați că proiectul va mai fi finalizat la termenul estimat inițial, respectiv finalul anului 2027?
– Când estimați că vor fi demarate lucrările de construire și dacă finanțarea acestora este în continuare asigurată din resurse externe rambursabile/nerambursabile?
Solicit formularea răspunsului în scris.
Deputat Nicolae Giugea, pentru ministrul Sănătății, Alexandru Rafila