Craiova. Cenzura bolșevică reloaded: nouapresa.ro, interzisă pe rețelele wifi din instituțiile publice (PSD)

Angajații Primăriei Craiova și ai Consiliului Județean Dolj – controlate de PSD în sistem full – nu pot accesa nouapresa.ro de pe gadgeturile proprii – telefoane, în principal – dacă sunt conectați pe rețelele wifi ale respectivelor instituții. Plătite din bani publici. De câteva săptămâni, suntem informați că, la încercarea de deschidere a siteului pe aceste rețele, apar tot soiul de restricții, în cea mai mare parte – avertisment de site nesigur, navigare cu riscuri ș.a.m.d., însă, la trecerea sistemului pe date mobile sau pe altă rețea wifi, situl se deschide normal și rapid, fără nici un fel de avertisment, având, oricum, atașat certificatul de securitate.
Am verificat și alte instituții publice, cu sisteme de comunicație super-securizate, în virtutea legii, însă nu am detectat nici o restricție. Nu le-am putut verifica pe toate. Analiza este în curs.
În aceste condiții, este clar că unii dintre membrii PSD cu putere de decizie se simt foarte deranjați că adevărul despre afacerile lor pe bani publici ies la iveală, de multe ori doar datorită nouapresa.ro, afaceri care altfel ar fi îngropate, și încearcă pe orice cale să restrângă accesul craiovenilor, în special al funcționarilor din subordine, cu mare influență în alegeri, în atribuirea contractelor de achiziție publică, dar nu numai, la informațiile prin care sunt dezvăluite adevăratele interese ale șefilor.
Revenim