Craiova. Câinii primăriei mârâie la DNA

Se încing spiritele în jurul adăpostului canin de la Breasta, gestionat de extensia municipalității din Craiova numită Salubritate, după ce o plângere penală în care sunt acuzate mai multe infracțiuni a ajuns la DNA. În concret, este vorba de presupuse adopții fictive, pe seama cărora diverse persoane obțineau fonduri de la organizații pentru protecția animalelor din străinătate, cu știința răspunzătorilor din Primăria Craiova. 

O nouă poveste – cam așa ar trebui să le numim de-acum, că oricum la acest stadiu rămân – despre cum scoate primăria PSD din Bănie bani și din piatră seacă – nu în folosul public, evident, ci din resursele comunității – este vehiculată de ceva vreme prin cercurile cu acces la sistemul judiciar local. Sigur, pe lângă tranzacțiile cu imobiliare ale clanului Manda despre care scria presa, ceea ce urmează să prezentăm pare un mizilic, dar, dacă e adevărat, câteva sute de mii de euro prejudiciu în buzunarele craiovenilor tot s-au strâns în ultimii ani.
Pe scurt, sute de câini din adăpostul canin din Breasta, din subordinea Primăriei Craiova, ar fi fost adoptați de persoane care, pe baza dovezii adopției, au obținut fonduri consistente de la diverse organizații din străinătate. Numai că animalele ar fi fost adoptate fictiv, acestea fiind în continuare întreținute din banii publici, în adăpost.
Potrivit surselor nouapresa.ro, răspunzătorilor din Primăria Craiova le-a fost adusă periodic la cunoștință această situație, însă nimeni nu a luat vreo măsură.
Mai mult, majoritatea actelor de adopție nici nu au fost semnate de medicii veterinari, așa cum cere legea, probabil tocmai pentru că și aceștia au înțeles ce se întâmpla în realitate și nu au acceptat să fie părtași la o infracțiune.
Recent, Salubritatea a și renunțat la medici, contractând servicii veterinare de la o firmă privată și desființând cabinetul adăpostului, sub pretextul că adăpostul funcționează ca o fermă de animale. Amănunte despre poziția Colegiului Medicilor Veterinari față de situația serviciilor medicale veterinare, aici.
Revenim