Administrația Vasilescu: Taxe la triplu pentru mii de gospodării

În vreme ce miliardarilor le asfaltează – reasfaltează străzile, să fie bine, să nu fie rău, Olguța Vasilescu, alintată ”Melcuța”, deunăzi, de către un deputat liberal, o să vedem de ce într-un alt context, îi jupoaie pe craiovenii de la periferia orașului, instituind impozite exorbitante pe clădiri.
Este vorba despre cota de impozitare a imobilelor nerezidențiale deținute de persoanele fizice, de 1,3% din valoare! Taxa a fost majorată după primul an fiscal de la revenirea Olguței Vasilescu la Primăria Craiova, în decembrie 2021, de la 0,4%, la 1,3%, iar aparatul PSD intenționează să o mențină la peste triplu și în 2023. 
”Sunt mii de case de la periferia orașului care, în acte, sunt anexe de exploatație agricolă. Acestor oameni care locuiesc pe străzi neasfaltate, fără canalizare, anul trecut, printr-o decizie aberantă, li s-a crescut impozitul cu peste 300%, de la 0,4% din valoarea clădirii la 1,3%”,
a arătat consilierul municipal Teodor Sas.
Acesta a mai spus că grupul de consilieri municipali PNL va depune un amendament la proiectul de buget pentru scăderea acestui impozit la 0,5%. Teodor Sas a atras atenția că toate aceste case figurează drept anexe exploatație agricolă nu din cauza oamenilor, ci a primăriei, care nu a fost în stare nici până acum să realizeze Planul de Urbanism General al Craiovei.
Revenim