În ediția on-line de luni: Cei mai râvniți candidați pentru Primăria Craiova la alegerile viitoare, pentru cine pregătește primăria PSD din Bănie mega-contractul asfăltării pe următorii patru ani și cum renunțăm la o parte din fondurile UE pentru realizarea aducțiunii de apă Izvarna II

Formațiunile politice din Bănie sunt tot mai interesate de intențiile potențiallilor candidați pentru Primăria Craiova la alegerile viitoare, în special pe fondul finalizării procesului în care fostul primar Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în cazul retrocedării unui imobil. Solomon nu este însă singurul candidat despre care partidele se interesează. Mai multe, în ediția de luni.

Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui ca Sudul României să permită constructorilor bulgari accesul la lucrările de infrastructură și la cele de mentenență, raportându-mă doar la ritmul și la scorurile în care și la care se lucrează în vecinătatea de la miazăzi de Dunăre. Că de români, de italieni și de greci m-am cam săturat. Asta nu înseamnă că o concentrare de forțe pentru eliminarea firmei Delta ACM – politicul din Primăria Craiova și din Râmnicu-Vâlcea, la braț, pesemne – doar întâmplător, cu presa – poate trece neobservată sau poate fi considerată doar o coincidență. Mai zilele trecute, Primăria Craiova elimina firma Delta ACM, actualul contractor la activităților de reparație și întreținere stradală, de la licitația pentru următorul acord-cadru, de 20 de milioane de euro, în baza unei prevederi vizând certificatele de neconformitate și condițiile în care se POATE ține cont de astfel de documente la o licitație. Lăsând la o parte că emiterea unui astfel de raport în sarcina firmei Delta ACM este contestată în instanță, iar emitentul insistă ca firma Delta să-i execute totuși lucrările, nu vi s-ar părea interesant să aflați câte astfel de certificate de neconformitate pentru lucrări executate a emis Primăria Craiova în sarcina fimei Tel Drum, pentru milioanele de euro pe care le are de recuperat de la societatea controlată de Dragnea Liviu și pentru ”neconformitățile” din asfatul turnat de intreprinderea PSD pe strada Râului, de pildă? Tot în ediția de luni.

Proiectul aducțiunii Izvarna II, de departe cel mai ambițios, dar și necesar obiectiv pentru Craioveni, va fi modificat înb sensul… renunțării la o parte din suma – fonduri europene – estimată pentru implementare. Să vedem de ce.