Nicolae Giugea, deputat PNL: Craiova poate deveni o forță economică puternică, prin investiții și administrație modernă!

Până la asumarea responsabilă a guvernării de către PNL la finalul anului 2019, Oltenia era izolată total și ignorată din punctul de vedere al investițiilor publice și chiar și al investitorilor. Oltenia figura doar în topurile sărăciei europene. Pe căile ferate trenurile deraiau săptămânal, drumurile rapide erau încă niște mâzgăleli pe hartă, iar proiecte de investiții publice locale ocoleau județele din sudul țării. Încă din primele luni ale anului 2020, în ciuda declanșării pandemiei și problemelor economice, PNL a deblocat proiecte majore de investiții. De multe dintre acestea deja ne bucurăm și multe sunt în stadii avansate de progres: pe o porțiune din drumul expres CraiovaPitești se circulă și, în curând, acesta va fi finalizat, la drumul rapid Craiova – Târgu Jiu vor începe în scurt timp lucrările, infrastructura feroviară începe să se reabiliteze, încet, dar sigur, iar mediul de afaceri și administrațiile locale sau bucurat de finanțarea a mii de proiecte din fonduri europene nerambursabile. PNL a dus utilizarea fondurilor europene de la 30% la peste 95%. În numai câțiva ani, guvernele PNL au reușit să schimbe traiectoria Olteniei, dintr-o regiune subdezvoltată, într-o regiune care recuperează în mod accelerat decalajele de dezvoltare.
Stimați colegi, la nivel guvernamental, PNL și-a făcut pe deplin datoria față de Oltenia. Din păcate, pentru ca municipiul Craiova să capete rolul de forță economică regională, are nevoie și de o administrație publică modernă, europeană, orientată către dezvoltate. Cu străzi care nu au nici în anul 2024 asfalt, cu utilități de slabă calitate, cu sute de clădiri istorice în paragină, cu servicii publice de proastă calitate, oltenii chiar nu au cu ce se mândri. Ori, aceste investiții esențiale nu se pot realiza atâta vreme cât banii craiovenilor se risipesc în bâlciuri și paranghelii, în luminițe de sărbători, în subvenții care să mascheze vechimea unui sistem costisitor de termoficare. Cred cu putere că dacă, de anul acesta, vom asigura Craiovei o conducere liberală, performantă, orientată pe investiții utile și moderne, așa cum se întâmplă la Cluj Napoca, Oradea, Suceava, avem toate șansele să facem din capitala Olteniei o adevărată capitală economică la sud de Carpați și un oraș în care oamenii să trăiască bine.
Vă mulțumesc,
Nicolae GIUGEA
Deputat PN