Craiova. Cum l-a cumpărat PSD pe ”Didi”, prefectul vânzător. Sau turnător? Mă rog, totuna…

Șleahta de abonați PSD la fondurile publice din Dolj și nu numai pare în continuă dezvoltare. Pe fondul măsurilor prin care guvernul Ciolacu va scoate la iveală, la un moment dat, câțiva ”domni Trandafir ”, pentru a deturna atenția publică de la reala evaziune fiscală și de la tunurile din bani publici regizate în propria ogradă, ar fi interesant de știut cam pe unde se plasează oamenii d-lui Ciolacu din teritoriu. 
Să începem, așadar, cu cel mai ”apropiat” ins al premierului din județ, reprezentantul guvernului, prefectul Dan Diaconu, zis ”Didi” (DD), fost consilier PNL la Craiova, trecut aparent surprinzător la PSD. La acel moment, era vehiculată suma de 100.000 de euro pe care clanul Vasilescu – Manda i-ar fi promis-o lui ”Didi”, însă informația a fost dezmințită de social-democrați.
Potrivit declarației de avere din iunie 2023, prefectul a încasat peste 782 de mii de lei din dividende, adică aproape 8 miliarde de lei vechi, de la niște firme la care este acționar, dar și salariat. Adică, fix după un an de condus Prefectura Dolj.
Se pare că afacerile lui DD au înflorit spectaculos după ce a devenit șef peste legalitatea județului, pentru că, în 2022, Dan Diaconu declara, în iunie, că nu adunase în ultimul an din mandatul de consilier municipal venituri din alte surse. Asta, în ciuda faptului că principala firmă care i-a adus marafeții, Mediaconcept Țuglui, producea destulă marfă, inclusiv pentru instituțiile publice, pe care însă o livra prin interpuși.
După trecerea la PSD, unde a devenit și vicepreședinte al BPJ Dolj, afacerile lui Didi cu instituțiile controlate de clan s-au derulat la modul nemijlocit și înfloritor.
Însă cazul lui DD este special: acesta vinde unor instituții cărora tot el le legalizază bugetul – cum ar fi SCM Craiova și RAADPFL – cu al cărei director stă și la masă, dar și altora care îi sunt direct subordonate, cum ar fi ABA Jiu!
O simplă interogare a SICAP.ai vă va returna sute de rezultate ale achizițiilor directe ale autorităților publice de la MEDIACONCEPT Țuglui.
Ce mai este interesant? Că toate unitățile militare din țară, dar și multe instanțe de judecată, alte inspectorate MAI și chiar Garda de Coastă și DGPI – Direcția Generală de Protecție Internă București cumpără diverse lavete și steaguri de la DD, ca și când este unicul furnizor din România.
Ce îl recomandă la modul ferm pe Didi sistemelor MAPN și MJ? Gurile rele spun că prefectul de Dolj nu ar fi străin de partea întunecată a acestor aparate, dar nu poți să pui bază în spurcate…
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.