Senatorul Poteraș: Primăria Craiova a cheltuit pe un set de șah 30.000 de euro, mai mult decât întreaga sumă alocată programului Rabla Local!

Într-un comunicat remis presei după ultima ședință a Consiliului Local Municipal Craiova, în care administrația Olguța Vasilescu a susținut examenul final de gospodar și l-a picat cu brio, senatorul doljean Cosmin-Marian Poteraș, REPER, le arată craiovenilor care sunt, de fapt prioritățile primăriei.
”În Craiova sunt aproximativ 150.000 de autoturisme. Cu “bunăvoința” Primăriei Craiova, prin programul Rabla Local am putea elimina 200 de mașini mai vechi de 15 ani, spre deosebire de orașe comparabile care au înaintat propuneri: Brașov 5000, Constanța 5000, Timișoara 4700. Suma acordată pentru fiecare mașină casată este de 3000 de lei fără ca proprietarii să aibă obligația de a cumpăra alt autoturism. Ministerul Mediului, prin AFM, suportă 80% din bani, adica 2400 RON, iar autoritățile locale- 20%, adica 600 RON. Privind aceste cifre, pare că ne-am tâmpit de tot dacă ținem seama de faptul că Primăria Craiova a cheltuit pe un set de șah 30 de mii de euro, mai mult decât întreaga sumă alocată programului Rabla Local. Nu mai vorbesc de sumele de 5 până la 10 ori mai mari decât prețul pieței cheltuite pe iepurași, ciupercuțe sau beculețe.
Cat costă un loc de parcare construit? Dacă ne raportăm la parcarea subterană construită lângă Teatrul Național înainte de 2016, prețul per loc de parcare a fost de 135.000 RON. Astăzi ar fi considerabil mai mult. Cu numai 600 de lei am putea elibera un loc de parcare în Craiova. Cu 3 milioane de lei am putea elibera 5 mii de locuri de parcare în Craiova. Deosebirea este că din acest program nu iese parandărăt și nu se îmbogățesc olguții.
Probabil, majoritatea din Consiliul Local PSD-PER-PNL vor să ne crească niște plămâni speciali cu care să respirăm noxe.

Festivalul Adrian Păunescu

În ședința de Consiliu Local s-a alocat suma de 195.000 RON pentru Festivalul Adrian Păunescu. De 5 ori mai mult decât propunerea de buget pentru proiectul Festivalului Mihai Eminescu.
Probabil suma este justificată de prezența unor “personalități” precum Dan Puric, recrutat de Securitate la vârsta de 17 ani, mare iubitor al Rusiei lui Putin.
Eminescu s-a luptat toată viața cu impostura, în timp ce Adrian Păunescu a fost un impostor politic toată viața. Nu e de mirare că a fost un membru marcant al PSD.
Mai lipsea să organizăm și un festival Vadim Tudor, mentorul Olguței Vasilescu. Astfel puteam bifa câte un festival pentru cei mai lirici laudători ai regimului Ceaușescu”, arată parlamentarul Poteraș.
Fără comentarii!