Vă mai amintiți scandalul hotelului ridicat fără autorizație de construire, în inima Craiovei, lângă stadion, în 2016? Da, vorbim despre cazul istoric în administrația publică de pretutindeni – încercarea administrației Vasilescu de a obține în consiliul local aprobarea unei documentații de urbanism în baza căreia permitea unei asocieri de cluburi sportive să construiască un amplasament hotelier în buza stadioanelor de pe B-dul. Știrbei Vodă, în condițiile în care clădirea era deja ridicată, normal, fără autorizație de construire, de vreme ce abia se aviza planul!
Prinsă cu ocaua mică, Olguța Vasilescu, prin Poliția Locală, a dispus atunci demolarea clădirii.
Apoi s-a dat oarbă și păcălită – că bătea frecvent zona, fiindcă începuseră lucrările la noul stadion, însă nu văzuse clădirea ridicată fără documentație de urbanism și nici lipitorile cărate în haită nu i-au atras atenția – și s-a mutat în Capitală în același an, după alegerile parlamentare.
Ei bine, după șase ani și jumătate, clădirea este la locul ei, funcțională.
Între timp, pe rolul instanțelor au fost înregistrate mai multe dosare pentru revendicare ori pentru legalizarea unor noi acte adiționale, la cererea ambelor părți, numai că Primăria Craiova a uitat să se mai și apere.
Iar aparatul de ghidușii urbanistice al PSD lucrează acum la emiterea unui nou certificat de urbanism, prin care să justifice apariția hotelului cu 33 de camere.
Afacerea, pe scurt
Da, vorbim despre evenimentul pe seama căruia orice primar cu niscaiva grame de respect de sine și pentru contribuabil ar fi demisionat în secunda doi, cu promisiunea că nu va îndrăzni vreodată se ceară votul vreunui român. Firește, nu se pune pune problema la Olguța Vasilescu.
Pe scurt: în temeiul unor manevre cu bunuri publice, prin care Clubul Sportiv Olimpic Craiova obținea dreptul de folosință pentru o jumătate de secol a unui teren de 2.144 mp, în incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, în 2013 și în 2014, imediat după instalarea Olguței Vasilescu în capul trebii, CS Olimpic Craiova, în asociere cu CS Olimpia Craiova și CS Olimpic Brașov, atrăgea și un drept de superficie pentru acea suprafață, până în 2053, dar și un certificat de urbanism, fix pentru construirea tipului de motel deja asamblat. În 2016, imobilul era gata, doar că fără plan urbanistic și fără autorizație. Cum s-a încercat ”legalizarea”, am spus la început.
Gușterii s-au spălat rapid pe mâini, aruncând beleaua în cârca funcționarilor adormiți, pe care au început să-i amenințe cu sancțiuni disciplinare, plângeri penale ș.a.m.d. Evident, totul s-a stins…
Revenim