Primarul Mihail Genoiu ”a demisionat”

Primarul Craiovei căruia nu i-au ajuns 3 ani să devină… primar, Mihail Genoiu, rămas, așadar, simplu executant al ordinelor PSD, a renunțat mai alaltăieri la statutul de ”primar al municipiului”, în profilul, respectiv cartea de vizită de pe rețelele de socializare, acolo unde tot politicianul din România își cosmetizează activitatea, fața, burta, defulările ș.a.m.d. Nu și-a lăsat însă poza incompletă: a atașat portretul unei dudui, pe care, chipurile, o susține el la alegerile locale. Față pe care, firesc, am răzuit-o, ca să nu facem campanie electorală.
În primă fază, am avut tendința de a-i aprecia sinceritatea, chiar venită în ultimul ceas: ”Da, dragi craioveni, recunosc faptul că n-am fost niciodată primarul vostru, ci doar o figurină manevrată de familiile PSD!” Însă nu cred că e cazul, pentru că nu vorbim aici de vreun măscărici din gașca de obedienți ai neo-comuniștilor, înșurubați prin toate instituțiile Băniei, ci de ditamai primarul Craiovei! Ordonator principal de credite, cu banii contribuabililor și ai statului, destinați tot dezvoltării orașului, în buzunare!
Dar, ce să-i faci, dacă atâta poate? Nu pot să nu-mi amintesc, în context, replica unui fost director PSD, femeie: ”Cine e el (Genoiu – n.r.). Am eu mai multe c… decât el!” 
Cam la asta s-a redus prestația lui Genoiu în fotoliul de primar. Tot așa, mă depășește să înțeleg cum s-a putut lăsa păcălit a doua oară, pe același desen tactic, să rămână lângă PSD pentru o ciosvârtă de viceprimar, cu promisiunea de a fi mai apoi îngalonat cu atribuții de primar, după eventuala plecare în Parlament a primarului de drept, în cazul în care PSD ar și câștiga Primăria Craiova. Ca în 2016.
Ca să fiu sincer până la capăt, cred că e păcat! Marionetă ori ba, Genoiu a prins suficient din srategiile administrației, cât să merite cooptat într-o echipă de lucru sănătoasă. Cu excepția celei a PSD, evident, cea mai găunoasă din istorie. Ne oprim aici, deocamdată, pentru că despre administrația PSD din ultimii ani, care îl include și pe ”primar”, tot o să avem de vorbit până la alegeri.