Prăpăd în PSD Craiova: Olguța devine istorie

PSD își sondează de zor poziția în intenția de vot a electoratului din Dolj, precum și gradul de încredere în lideri. Dacă partidul subzistă, ba, în unele zone și pe unele categorii de electorat, chiar urcă, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei și principalul exponent al sistemului bolșevic de administrare de eră nouă, rămâne în zona incertitudinii, trend demonstrat și la sondajele de anul trecut.
Însă nu rezultatele – de multe ori controversate – ale sondajelor, încă nefinalizate, cred că reprezintă principalul barometru. Ci atitudinea propriilor oameni. A pesediștilor școliți, deștepți și muncitori – că sunt destui, care s-au săturat de aroganța, tupeul, obsesia de a angaja pe bani publici toate lepădăturile, unele dintre acestea – fără niciun fel de aport în buna funcționare a organizației municipale, dar campioane la pupat, asocierea cu indivizi politici de aceeași teapă, infatuarea, administrarea dezastruoasă a orașului, invidia și de multe alte capricii ale Olguței Vasilescu.
Atrăgeam atenția asupra acestui aspect încă din 2015 și, mai apoi, după înlăturarea fostului consilier personal și senator Radu Preda, în 2020.

Pe mâna cui va ataca PSD Primăria Craiova?

Anul preelectoral găsește organizația PSD Craiova și mai decisă să nu mai înghită fițele anumitor șefi din partid, începând cu Olguța Vasilescu. Mai ales că, din câte auzim, unii au aflat cam la ce rezultate ale sondajelor să se aștepte.
Iar aici, se pare, ne vom afla în fața unei surprize de proporții – Vasilescu va fi depășită inclusiv la intenție de vot, că la încredere e în urma altora de mult timp, și de un alt membru PSD! Ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în ultimii zece ani. Atenție, vorbim de o persoană aflată pe listele de sondat, logic, pentru că, de-a lungul vremii, actualul primar putea pierde cu brio în scorul sondajelor în fața unui Ion Prioteasa, fost președinte al Consiliului Județean Dolj, actual senator, de pildă, și nu numai, dacă acesta ar fi fost propus pentru mandatul de primar al Craiovei. Alți doi exponenți PSD care, în opinia noastră, ar depăși-o pe OV în primul rând în preferințele propriilor oameni și simpatizanți, nu se află la acest moment pe liste în dreptul posibililor candidați pentru Primăria Craiova.
În aceste condiții, pe cine ar desemna sau ar susține social-democrații doljeni în confruntarea din 2024?
Pe lângă variantele din sânul formațiunii, pe care nu le vom nominaliza din motive lesne de înțeles, gașca lui Claudiu Manda, viitor proaspăt scăpat de condamnarea care îl păștea în dosarul de corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție – spun sursele noastre, ar pute miza, de exemplu, pe Antonie Solomon, fost primar, actual vicepreședinte al CJ Dolj și membru al PER, partid asociat PSD. Dar nu numai…
Revenim