Manda le-a arătat contestatarilor Olguței ”pisica”: Solomon! Apoi, sondajele…

Evoluția tendințelor anti – Olguța Vasilescu din ultimii ani, din sânul PSD Dolj, descrisă în exclusivitate în nouapresa.ro, pare să fi ajuns pe linia de stagnare, adică în punctul în care lucrurile au fost tranșate, deci nu mai e nimic de lămurit, combătut, rediscutat.
Disprețul aproape nedisimulat al activiștilor PSD doljeni față de prestația primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, soția șefului PSD Dolj, Claudiu Manda, ajuns la apogeu în vara acestui an, când exponenți ai formațiunii social-democrate făceau referire la nesocotința partidului de a insista în promovarea duduilor în funcții de conducere importante, cu aluzie directă la soția liderului Manda, a avut de confruntat alternativa, adică varianta în care Olguța Vasilescu nu ar mai fi candidatul PSD la Primăria Craiova, șefa organizației municipale ș.a.m.d.
Iar soțiorul dânsei, căpetenia, cum ar veni, Claudiu Manda, le-a dat contestatorilor, mulți la număr și puternici, impresia că ține la părerea lor și le-a prezentat soluția: Antonie Solomon, candidat pentru Bănie!
Țineți minte, evident, afișarea în cadru festiv a aderării fostului primar, ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj pe listele apendicelui PSD numit PER, la PSD, cot la cot cu Câciu, falangă in extremis a lui Ciolacu la Dolj…
Aș putea număra din aducere aminte câți membri de vază ai partidului au lipsit de la acel spectacol, din august 2023, dar n-ar fi relevant…
De luat în seamă e că, la scurt timp. adică în septembrie, sondajele interne indicau că Olguța – Solomon ar fi un tandem autodistructiv la alegerile din 2024, așa că nu rămânea decât să se tranșeze. La fel de sigur, după cum am și scris atunci, Solomon avea să cadă pe locul 2, pentru că votanții PSD nu l-au preferat niciodată în competiție directă cu unul de-al lor, fie și Olguța Vasilescu, căreia i-au acordat aproape 70% ca intenție de vot în fața contracandidatului.
Astfel, neputându-se dezice de litera matematicii, pesediștii doljeni n-au încotro și va trebui să o susțină în continuare pe consoarta șefului lor în orice campanie va dori aceasta să atace.
Și ce să viseze duamna să redevină, într-un oraș în care a fost posibilă dezvoltarea celor mai ”curate” tunuri administrative – târgurile de Sărbători și asfaltarea cu gropi și noroi, decât primar, adică mama acestor afaceri?
Pare să fie finalul celei de-a doua rebeliuni PSD în Dolj, după schisma din 2014 – 2016 din organizația municipală Craiova a PSD, în urma căreia Olguța Vasilescu a și renunțat la mandatul de primar, provocând alegeri anticipate.
Revenim