Licitația pentru Zilele Craiovei, trucată ”cu acte-n regulă”!

Primăria Olguței Vasilescu lovește din nou în buzunarele craiovenilor: licitația pentru organizarea și promovarea manifestărilor de Zilele Craiovei este deja atribuită, înainte de depunerea și analiza ofertelor. Conform caietului de sarcini, raportat la doleanțele autorității contractante, operatorii serviciilor solicitate vor avea acces la licitație doar „cu acordul autorității contractante”! Adică, doar aceia care se află pe lista albă a Olguței Vasilescu și a celorlalte specimene PSD. De remarcat că, după ce pune condiția ca prestatorul să dețină ”acordul autorității contractante”, ofertantul general al organizării este rugat să nominalizeze. De unde reiese limpede că ofertantul general știe, înainte de depunerea ofertei, care este lista Olguței Vasilescu.

Ce spune caietul de sarcini?
1. Prezentatorul – maestru de ceremonii, în limbajul de specialitate – trebuie să aibă notorietate locală, dar va rămâne pe listă „cu acordul autorității contractante”. Știe deja toată lumea cine e.
2. Pentru serviciile de promovare vor fi nominalizate:
– 3 posturi TV, „cu acordul autorității contractante”;
– minim un post radio, „cu acordul autorității contractante”;
– 10 publicații on-line, ”cu acordul autorității contractante”.
Astfel,  criteriul de departajare al Olguței Vasilescu este ”cu acordul autorității contractante”. Ce nediscriminare, ce tratament egal și alte expresii introduse aiurea de legiuitor prin normativele de reglementare a achizițiilor publice? Astea țin doar când are familia Manda – Vasilescu nevoie să elimine pe cineva din competiție, cum a fost cazul serviciilor poștale.
În plus, unii dintre artiști importanți pe care îi dorește PSD la Zilele Craiovei au contracte de reprezentare exclusivă cu o anumită firmă, susțin sursele nouapresa.ro, ceea ce înseamnă că nici nu mai încape vorbă ca la licitație să aibă șanse alt ofertant.
Revenim