Jaf în curtea Primăriei Craiova: Contabilul-șef de la Termo Urban și-a dat 75% spor pentru ore suplimentare la… întreținere!

Unitățile controlate de Primăria Craiova – PSD continuă să-și bată joc de banul și de bunurile publice.
În cazul Termo Urban SRL Craiova, fondurile încasate de la craioveni sunt utilizate haotic, fără vreun program de investiții sau de achiziții publice, respectiv de modernizare a rețelelor de distribuție, de unde și pierderile reale de energie de peste 30%, la toate sistemele de producție/furnizare – puncte termice și centrale termice, după cum reiese dintr-o analiză a societății.
Auzim chiar că Termo Urban le solicită autoirităților să atragă fonduri europene pentru retehnologizare… pentru ce și cui or fi fost plătiți, totuși 166.600 lei cu titlu de ”consultanță fonduri nerambursabile”? Că așa zice Curtea de Conturi.
Care sunt cauzele acestui tip de jaf în formă continuată?
Păi, una dintre ele ar putea fi faptul că personalul specializat în finanțe, programe, statistici etc. este prea surmenat, copleșit de-a dreptul de munca depusă în și în afara orelor de program, la… întreținerea sistemelor, sector în care pot fi încasate sporuri de până la 75%, conform Contractului Colectiv de Muncă nr. 17774 din 04.10.2023, înregistrat la ITM Dolj.
De exemplu, pentru luna noiembrie 2023, contabilul-țef al Termo Urban a primit 75% spor pentru ore suplimentare, plată nelegală în opinia Curții de Conturi, întrucât funcția de contabil șef este incompatibilă cu actrivitatea în întreținere, pe de o parte, iar, pe de altă parte, ”entitatea nu a prezentat nici un document întocmit de persoanele responsabile pentru acordarea acestor drepturi salariale”. 
Unitatea a mai avut în 2023 un preferat: un inginer căruia i s-a stabilit salariul de bază mult mai mare decât era legal.
Revenim 
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.