Criminalul din Botanică rămâne în arest

Alexandru Fojică, băiatul de 17 ani, care, anul trecut, a înjunghiat două persoane în Grădina Botanică din Craiova – o fată de 14 ani, care a și decedat, și un tânăr de 19 ani – își va petrece în arest zilele până la pronunțarea sentinței în procesul în care este acuzat inclusiv de premeditarea  crimei.
„În baza art. 362 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 208 alin. 2 şi 4 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul FOJICĂ MARIO ALEXANDRU, prin încheierea nr. 168/28.06.2023 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 3986/63/2023, fiind emis MAP nr. 83/28.06.2023, şi menţine măsura arestării preventive a acestuia pe o durată de 60 de zile, de la data de 08.05.2024 până la data de 06.07.2024 inclusiv”, se arată în soluția dată ieri de Tribunalul Dolj.
Inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie 2023. 
„În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova,  inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L. M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridice a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea,  având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor. Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, au precizat procurorii în rechizitoriu.