Craiova, tot nesigură: tineri tâlhăriți și bătuți în autobuz

Siguranța din mijloacele de transport în comun din Craiova nu este încă la cel mai înalt nivel. Vineri seara, când craiovenii se adunau la deschiderea târgului de Crăciun, doi adolescenți au fost bătuți de un tânăr în vârstă de 26 de ani. Totul a plecat de la o ceartă ca între băieți, urmând ca o minoră să intervină și să fie și ea lovită.
„În seara zilei de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovirea sau alte violențe. În fapt, acesta este bănuit că în cursul zilei de 17 noiembrie a.c., în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, pe fondul unei discuții spontane, ar fi agresat fizic un tânăr de 18 ani”, transmit oamenii legii.
În urma altercației, tânărului de 18 ani i-au căzut ghiozdanul și portofelul, care ar fi fost luate de bănuit, acesta încercând să fugă, moment în care o tânără de 15 ani ar fi încercat să recupereze bunurile. Pentru a-și asigura scăparea, tânărul ar fi lovit-o pe fată, reușind ulterior să fugă într-o direcție necunoscută.
În urma activităților desfăsurate, patrula formată din polițist din cadrul Secției 5 Poliție Craiova și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova l-au identificat pe tânărul de 26 de ani, asupra acestuia fiind găsit portofelul persoanei vătămate.
Cel în cauză a fost condus la audieri, iar în urma probatoriului administrat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a dispus reținerea tânărului de 26 de ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovirea sau alte violențe, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.