Craiova. Licitația de 47 de milioane de euro a început să pârâie

Pe cât de rapid au încercat să amaneteze 47 de milioane de euro din bugetul Băniei – cui anume, deja se știe -, pe atât de adânc li se înfundă instrumentul – a se citi licitația! Cui? Funcționarilor din Primăria Craiova însărcinați de Olguța Vasilescu să desemneze constructorul care să reabiliteze străzile municipiului în următorii patru ani.
Reamintim că, în septembrie, Primăria Craiova a lansat o licitația în discuție, ”uitând” câteva articole din lege referitoare la constituirea garanțiilor, dar și să atașeze tema de proiectare, specificațiile tehnice și SF-urile. Agenția Națională pentru Achiziții Publice a dispus măsuri de remediere, considerând că, în forma inițială, condițiile/lipsa unor condiții ar fi condus la restrângerea sau distorsionarea concurenței. Pe 20 octombrie, autoritatea contractantă a modificat caietul de sarcini, încercând, chipurile, să elimine suspiciunile legate de restrângerea/distorsionarea concurenței, și a anunțat un nou termen limită pentru depunerea ofertelor: 24 noiembrie 2022.
Numai că ceva nu s-a legat sau ce-a părut ”legat” pe 20 octombrie s-a dizolvat și necesită intervenții, așa că primăria și-a refăcut calculele – neoficiale – și a stabilit un nou termen pentru depunerea ofertelor: 5 decembrie 2022. 
Revenim