becheru, olguta, tomita

Sursa: Gazeta de Sud

Niște procurori de la DNA Craiova s-au apucat să reediteze firul evenimentului cu amenințările cu moartea ale lui Tomiță Gavrilă, de la RAT (PSD) Craiova, la adresa lui Petru Becheru, cel care a avut curajul să-i dea în gât pe comuniștii care au vrut să-i bage pe… gât niscaiva matrapazlâcuri prin care să fie spălați banii de campanie de imagine ai Olguței Vasilescu, fostul primar al Craiovei. Potrivit surselor judiciare, în dosar au loc noi audieri chiar la această oră.

Vă amintiți, din stenograme:

GT.: M-ați sunat săptămâna trecută, ați văzut că m-am ținut de cuvânt: am șters de pe… comentariul de la Gazeta de Sud.

BP.: L-ați șters abia azi. Cred…

GT.: Dea… Nu mai știți câte comentarii ați avut, probabil, nu? Ha!

BP.: Nu, mă refer la comentariul acela cu varul. (Comentariu prin care B.P. a fost amenințat cu moartea și postat on-line la articolul „Surpriza din dosarul «Faţada» de la DNA al primarului Craiovei“ apărut pe 28.07.2016 în Gazeta de Sud. – n.r.)

GT.: Cu?

BP.: Cu varul.

GT.: Da, exact. L-am dat afară. L-am dat afară, da.

BP.: Astăzi!

GT.: Da, l-am dat…

BP.: Adică acu două – trei ore parcă era.

GT.: Eu vă spun că la ora 4.00, când am ajuns, l-am dat. Am fost plecat la munte, la Rânca (unde GT este proprietarul unei cabane turistice – n.r.) și n-am avut posibilitatea să-l dau… ăăă… Să umblu prin calculator, pe Facebook.

BP.: Ok, vă mulțumesc.

GT.: Da.”

Iar comentariul era ăsta: gt amenintare

 

Iar rezumatul afacerii: „În cursul lunii martie 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța, cunoscând că (…) (….), reprezentant al SC (….) SA, avea în derulare cu municipiul Craiova contractele (…) i-a solicitat să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, aceasta, împreună cu inculpatul Preda Radu, actual city manager (care, de asemenea, cunoştea despre existenţa contractelor în derulare), indicându-i efectuarea acestei activităţi prin intermediul Asociaţiei (Pro Craiova – n.r.). (…) a acceptat solicitarea formulată de Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, reprezentant al beneficiarului contractului în derulare, pentru a nu întâmpina din partea acesteia dificultăţi în buna desfăşurare a contractului, în efectuarea plăţilor, în recepţionarea lucrărilor“, conform rechizitoriului DNA. Mai rămânea și ca asociațiile de prorpietari, între care și cea condusă de Petru Becheru, să semneze contractele, dar și să contribuie cu o parte din cheltuieli. Revenim