Craiova. Din jongleriile PSD cu miliardele publice: Șovăilă s-a angajat la Consiliul Județean Dolj în timp ce era subprefect!

Caz fără precedent în administrația publică din România și, probabil, din lume: un înalt funcționar public în mandat s-a angajat, în timpul mandatului de subprefect, funcționar public la Consiliul Județean Dolj! Cristian Marian Șovăilă, fiul primarului de Călărași, Vergică Șovăilă, cunoscut în cercurile politice din zonă ca important sponsor al președintelui PSD Dolj, Claudiu Manda, a fost numit suprefect de Dolj – într-un al doilea mandat, atenție, o să revenim – pe 18 aprilie 2017. Șase luni mai târziu, acesta ocupa, prin concurs, deși era subprefect în funcție, un loc de consilier superior în cadrul unui compartiment al Direcției Afaceri Europene din cadrul Consiliului Județean Dolj, instituție, culmea, sub control de legalitate al Prefecturii Dolj, aparat din care Șovăilă făcea parte la data angajării și din care face parte și în prezent.

Declarația de avere depusă la CJ Dolj

A nu se înțelege greșit: la data numirii, prin hotărâre de guvern, orice prefect sau subprefect trebuie să fie funcționar public, astfel nu se poate face detașarea. Șovăilă a fost detașat subprefect în 2017, prin aplicarea mobilității, din cadrul Casei de Pensii Dolj, unde era consilier juridic. Probabil că a gândit că un post la Consiliul Județean ar fi mai bun, măcar ca salarizare, după ce n-o mai fi subprefect… Cert este că anunțul rezultatului concursului dat de Șovăilă nu mai apare pe pagina web a Consiliului Județean Dolj, însă declarația de avere din noiembrie 2017, da! Și aici, dovada paradoxului: CJ Dolj a angajat ca funcționar public un… subprefect în funcție! Acuma, ce interese directe are PSD? Puține mai pot fi dovedite, dar, măcar ca distracție, vizavi și de ce fel de oameni au promovat Manda și Olguța în instituțiile publice din Dolj, nu putem să trecem cu vederea un articol al unei pagini web a PSD, scris de un membru al PSD, despre perioada cât Șovăilă era subprefect de Dolj, și mai apoi șef de cabinet din partea PDL. ”Cristi Șovăilă nu este deloc străin de furăciunile făcute în Prefectura Dolj la alegerile prezidețiale”, scria sclavul PSD. De ce să-l fi numit PSD, în 2017, subprefect pe același Șovăilă? Șefa Dirceției Imagine a CJ Dolj nu a răspuns la telefon ieri, iar din partea Prefecturii Dolj așteptăm un punct de vedere astăzi. Revenim