Piţurcă îl răpuse pe porc

Dacă la „descălecarea“ în Bănie  a umblat la portofel şi a achitat o mică parte din restanţe către jucătorii şi angajaţii clubului Universitatea, mai exact salariile pe două luni, Victor Piţurcă a mai făcut un gest frumos în această după-amiază. Încă manager general al Ştiinţei, Piţi şi-a sunat toţi elevii şi i-a chemat la Pensiunea „Carul din stele“ de la Beharca, unde au sacrificat un porc de aproximativ 200 de kg. Bineînţeles că totul a fost făcut departe de ochii presei. Chiar dacă masa şi dansul au fost achitate integral de tacticianul Craiovei, de întreaga tevatură s-au ocupat fratele Eugen Piţurcă, vărul Eugen Neagoe şi preşedintele Silvian Cristescu.
„Întâlnirea a fost plăcută, bucatele excelente, dar parcă n-au intrat pe bine, pentru că ne aduceam aminte de situaţia delicată în care ne aflăm. Cel puţin eu nu am fost în mare formă. Sper să se găsească banii necesari pentru salvarea clubului, pentru că ar fi extrem de dureros că jucăm din nou în Liga a II-a“, a spus unul dintre jucătorii lui Piţurcă, asta după ce unul dintre angajaţii clubului afirma în urmă cu două zile că toată lumea şi-a pierdut răbdarea. „Avem familii, rate, chirii, nu este uşor să munceşti fără salariu de câteva luni bune. Mulţi, puţini, câţi sunt, avem nevoie de bani ca să trăim. Ia gândiţi-vă cum e să iei bani de două ori pe an, de Paşti şi de Crăciun, şi nici atunci toată suma pentru care ai muncit?“.

Dacă nu vin banii, pleacă toată lumea

Cum fotbal nu se face cu burta goală,  mai mulţi dintre jucătorii Ştiinţei sunt pe cale să părăsi gruparea craioveană dacă nu se rezolvă rapid situţia financiară. Conform surselor din cadrul clubului din Bănie, în „discuţie“ ar intra Silviu Lung jr. (două oferte în Italia), Valerică Găman, Ovidiu Dănănae, Mihai Costea (toţi trei la Steaua), bulgarii Valentin Iliev şi Emil Gargorov (ŢSKA Sofia) şi Spase Dilevski (Australia). Acestora li s-ar mai putea adăuga câteva nume, Răzvan Stanca, Dorel Stoica, Andrei Prepeliţă, Florin Costea, Ştefan Bărboianu şi Constantin Gângioveanu fotbalişti a căror destinaţie încă nu se cunoaşte. Nouapresa