Liga II: Găzarii nu s-au întors cu mâna goală de la Arad

Gaz Metan CFR Craiova a reuşit o nouă partidă bună, de data aceasta la Arad, unde a încheiat la egalitatea cu ACU, scor 1-1. Oltenii au început curajos meciul şi s-au văzut în atac din primele minute, Neacşa (‘3) şi Boroiban (‘8), având două şuturi periculoase spre poarta lui Rusu, ultimul deschizând scorul în minutul 17, din penalty, după ce tot el fusese faultat de Nicolau. Arădenii au căutat cu disperare egalarea şi până la urmă au punctat prin tânărul Tau, care a marcat cu tibia, la o fază în care Buşu nu a fost hotărât cu ce să respingă, cu capul sau cu piciorul (‘44).
Finalul le-a aparţinut găzarilor, care puteau să contabilizeze toate cele trei puncte dacă Yuki Nakamura nu rata singur cu Rusu (’85) sau  Ionuţ Mitroi în prelungiri. A rezultat un egal echitabil, în urma căruia arădenii vor ierna cu siguranţă în subsolul clasamentului, în timp ce formaţia de la „Depou“ s-a făcut confortabilă pe locul nouă.

Jerry Gane: Ne mulţumim cu acest punct

Antrenorul formaţiei Gaz Metan CFR Craiova, Jerry Gane, s-a declarat mulţumit de punctul obţinut în „Aradul Nou“. „fost un meci disputat, pe un teren greu, între două echipe care şi-au dorit victoria. Am controlat primele 20 de minute, perioadă în care am şi înscris din penalty, după care a urmat o dominare a gazdelor. Băieţii mei au încercat, au dat totul în repriza a doua, iar în ultimul sfert de oră am avut trei ocazii mari, două în urma unor contraatacuri. Pe final puteam da lovitura, dar ne mulţumim cu un punct. Să nu uităm că şi ei au avut două ocazii bune pe final, în urma unor faze fixe, însă nu ne-au pus mari probleme, am făcut un meci bun. Până la urmă e un punct câştigat în deplasare, pe terenul unei echipe bune. Mai avem de jucat două meciuri grele, împotriva unor echipe valoroase, Mioveni şi Oradea, dar din care vrem să scoatem maximum“, a mai spus Jerry Gane după meci, conform sportarad.ro.

„Ne-am făcut-o cu mâna noastră“

De partea cealaltă, „principalul“ Costel Bogoşel a remarcat atitudinea şi dăruirea jucătorilor săi, fiind de părere că echipa sa putea totuşi mai mult. „Am jucat cu o echipă bunişoară de Divizia B, care ne-a pus probleme la începutul meciului. A venit apoi acel penalty obţinut într-un mod prostesc, în urma unei aluncări care nu-şi avea rostul. Apoi am dominat clar, a venit golul lui Tau, pe care îl şi felicit pentru jocul făcut. Dacă în alte meciuri am spus că am jucat slab şi nu meritam victoria, astăzi ne-am făcut-o cu mâna noastră, am avut ratări incredibile. Când nu poţi marca din 2-3 metri, chiar şi cu poarta goală, e greu să câştigi. Pe final au avut şi ei ocazii pe contraatac, dar cred că trebuia şi puteam să câştigăm acest meci. Vreau să cred că acest punct câştigat azi va cântări mult în economia clasamentul final. Suferim în continuare la finalizare. Chiar dacă câţiva jucători şi-au revenit după accidentări, nu sunt încă la capacitate maximă, Bundea având doar două zile de antrenamente. A fost până acum o criză de joc, dar azi vreau să îi felicit pe băieţi pentru determinare şi atitudine. Totuşi trebuie să luăm unele măsuri, pentru că situaţia devine tot mai grea. Nouapresa