Organigramele reduse ale aparatului Primăriei Craiova şi ale unităţilor subordonate sunt considerate legale de Prefectura Dolj. Din acest moment, actele prin care au fost aprobate acestea produc efecte juridice. Primii care intră în preaviz, de vineri, sunt cei 339 de angajaţi ai Serviciului Public de Salubritate Craiova scoşi din schemă, adică tot contingentul de mătură, şi cei 134 de angajaţi de la RAADPFL Craiova trecuţi pe linie moartă.
Preaviz de căutat serviciu
Salubritatea acordă 20 de zile lucrătoare preaviz, dintre care 10 în care angajatul are obligaţia de a veni patru ore zilnic la serviciu şi 10 în care acesta este plătit, dar nu este obligat să vină la muncă. “Ultimele zile se acordă pentru ca angajatul să-şi caute serviciu sau să-şi depună actele pentru intrarea în şomaj”, a spus directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu. Oamenii vor primi o compensaţie de două salrii la disponibilizare. RAADPFL dă preavizul clasic, de 15 zile până la desfacerea contractului de muncă şi o compensaţie de 25% din salariul lunar.
Complicat la poliţie
La Poliţia Comunitară, unde trebuie să plece 219 oameni, este mai complicat. Unitatea are în derulare activităţi de pază asumate la diverse instituţii publice. Nici măcar în preaviz aceste activităţi nu mai pot fi asigurate, din cauză că angajaţii trecuţi pe lista de disponibilizare nu mai pot fi obligaţi să vină 8 ore la servciu. “Săptămâna viitoare vom lua deciziile”, a spus şeful Poliţiei Comunitare Craiova, Octavian Mateescu.