DNA la Prefectura Dolj

Aparatul prefectului de Dolj a fost notificat de procurorii DNA să transmită toate documentele aferente organizării concursului pentru ocuparea postului de șef al Serviciului juridic, început în aprilie 2024, amânat după ce presa a dezvăluit mașinațiile în scopul plantării pe funcție a unei anumite persoane, dar finalizat în cele din urmă în august.
DNA nu ”confirmă sau infirmă” existența unei lucrări penale în cauză, invocând ”caracterul nepublic al urmăririi penale”, de unde se deduce că dosarul a fost deschis, întrucât, dacă n-ar fi așa, parchetul putea foarte bine să infirme, comunicării în această situație nemaifiindu-i incident articolul invocat, grație înseși inexistenței elementului la care face referire: urmărirea penală.
”În situația în care Direcția Națională Anticorupție ar avea în lucru o cauză penală în care s-ar efectua cercetări cu privire la aspectele semnalate de dvs. în cerere, informațiilor solicitate le-ar fi incidente prevederile art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală („Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică”), art. 62 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 republicată, care prevede printre altele faptul că „În comunicarea publică, parchetele trebuie să respecte (…), caracterul nepublic al urmăririi penale (…)” și art. 12 alin. 1 lit. e și f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.
(…) Prin urmare, vă transmitem că nu vă putem confirma sau infirma existența vreunui dosar penal, în lucru, care să vizeze aspectele semnalate de dvs.”, ne-a informat DNA.
Între timp, probabil din cauza stresului, prefectul PSD Dan Diaconu a făcut potecă prin gardul școlii să mănânce la cantina preșcolarilor. Dar ăsta e alt subiect…
Revenim




Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.