EXCLUSIV. Contractul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare pe frontul de Est al Craiovei a fost reziliat. Vestul, în pericol…

Compania de Apă Oltenia SA a rupt contractul de 84 de milioane de lei câștigat la licitație în mai 2021 de asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions – UTALIM, pentru ”reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona Est în municipiul Craiova”, ca să cităm exact din documentația de atribuire.
Potrivit surselor nouapresa.ro, dar și unor materiale apărute deja în presă încă din 2023, execuția contractului a stagnat nepermis de mult pe nenumărate străzi din Bănie, motiv pentru care, în 2024, beneficiarul – CAO – a verificat și recepționat parțial lucrările pe fiecare tronson din componenta ”Est” a marii reabilitări, denunțând contractul.
Reprezentanții furnizorului de servicii de alimentare cu apă și canalizare spun că nu a mai existat vreo certitudine că ritmul și calitatea lucrărilor asumate de prestatori mai puteau fi îndeplinite, mai ales că una dintre firme a intrat în insolvență, iar continuarea acestui parteneriat risca să devină și mai păguboasă și mai greu de suportat de către locuitorii orașului. Un nou contract urmează să fie scos la licitație în curând.
Aceiași constructori au câșigat, culmea, și contractul de 75 de milioane pentru reabilitare și extindere în zona Vest a Craiovei, arie în care, de asemenea, evoluția operatorilor este sub așteptări, unde însă CAO le-a acordat un scurt termen de grație pentru a demonstra că pot merge mai departe. În caz contrar, și acest contract va fi reziliat.
Revenim


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.