La Dolj, alegerile au început cu scandal: PNL acuză PSD de tactici murdare și cere demisia prefectului

Nu mai e o noutate pentru nimeni că ziua scrutinului este presărată cu evenimente care de care mai colorate, de la tentative de manipulare, la acte de intimidare și chiar violențe.
O postare apărută în cursul zilei de sâmbătă, conținând abjecții la adresa electoratului, cuvinte care ar fi rostite de candidatul PSD la Pielești, Rela Filip – spunem ”ar fi” pentru că PSD îi acuză pe autori de producție AI -, a încins spiritele în zona metropolitană.
PSD a răspuns imediat cu o sesizare către IPJ Dolj la adresa candidatului PNL, Dan Viorel Dică, susținând că acesta a fost filmat în timp ce dădea mită – bani – unui cetățean din comună, pentru a-l vota. Conform legii, Poliția a deschis deja un dosar pentru posibilă corupere a alegătorilor la Pielești.
PNL susține însă, într-un comunicat, că :”Acuzațiile lansate de PSD sunt complet neîntemeiate și reprezintă o încercare disperată de a discredita un candidat onest și respectat în comunitate. Dan Viorel Dică a clarificat situația și a transmis un mesaj puternic celor care se dedau la aceste tactici murdare, specifice PSD: „Mă rog Bunului Dumnezeu ca una din candelele așezate la mormintele taților noștri, Mircea și Virgil, frați, unde am fost însoțit de vărul meu primar (întâmplător, candidat la Primăria Pielești) să lumineze mințile și sufletele întunecate de ură, prostie și primitivism. Am fost urmăriți, filmați și fotografiați de la poarta casei lui la cimitir și înapoi. Filmulețul a fost apoi distribuit însoțit de un text calomnios, fără niciun fel de acoperire în realitate. Am sesizat poliția imediat după această întâmplare cu adânci conotații grotești, păstrând înregistrate numerele de înmatriculare ale mașinilor care ne-au urmărit”.
Este inacceptabil ca PSD să folosească astfel de metode de intimidare, monitorizând fiecare mișcare a candidatului nostru și încercând să creeze false impresii prin manipularea opiniei publice. Acest comportament denotă disperarea PSD de a câștiga prin orice mijloace, în contextul în care candidata lor nu reușește să obțină încrederea și sprijinul electoratului din Pielești.
PNL Dolj face apel la autorități să investigheze de urgență aceste acuzații nefondate și să ia măsuri împotriva celor care încearcă să deturneze procesul electoral prin hărțuire și intimidare. De asemenea, solicităm respectarea decenței și a valorilor democratice în această perioadă crucială pentru comunitatea din Pielești.
Ne exprimăm încrederea că alegătorii din Pielești știu adevărul și vor alege un candidat care își bazează campania pe integritate, onestitate și respect față de valorile comunității. Dan Viorel Dică rămâne dedicat servirii cetățenilor din Pielești cu corectitudine și transparență, iar noi îi suntem alături”

La o secție Calopăr nu există buletine de vot pentru primar și președinte CJ

Problemele au apărut încă de dimineață, susține PNL Dolj, când s-a constatat lipsa buletinelor de vot pentru primar și pentru președintele consiliului județean în satul Belcinu, fiind transferate de la o altă secție din Calopăr doar 50 de buletine de vot, un număr insuficient.
”În acest moment, oamenii din Belcinu sunt împiedicați să voteze pentru președintele Consiliului Județean, iar celelalte secţii din Calopăr riscă să rămână fără buletine de vot pentru funcţia de primar.
Prefectul Dan Diaconu, care, în loc să fie la serviciul de permanență pentru a coordona și gestiona situațiile apărute, se află în plină campanie electorală în Municipiul Băilești. Prefectul Dan Diaconu trebuie să își asume responsabilitatea pentru această situație gravă și să își prezinte demisia de urgență. Organizarea alegerilor trebuie să fie prioritatea absolută a oricărui prefect. Prefectul Dan Diaconu a demonstrat că nu este capabil să își îndeplinească atribuțiile și trebuie să plece din funcție”, arată PNL Dolj într-un comunicat de presă.