USR: Ce au în comun BlueAir, BMW și fratele baronului PSD Olt?

Din ciclul ”Drulă șterge cu PSD-ul (dar nu numai)…”, prezentăm astăzi poziția și demersurile USR și, implicit, ale președintelui formațiunii, Cătălin Drulă, față de ilegalitățile la înalt nivel ale gățtilor politice din România:
”Trei cazuri în care legea a fost încălcată și oamenii au fost păcăliți ne-au atras atenția în ultima săptămână: dezastrul de la Blue Air care a păgubit sute de mii de români, cele 600 de BMW-uri cumpărate de Poliția Română de la prietenul președintelui Iohannis și concursul trucat prin care fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu a fost numit la șefia unei instituții publice cu un buget de 1,2 miliarde de euro. 

Am cerut instituțiilor publice abilitate să ancheteze aceste 3 cazuri grave în care românii au fost furați, direct și indirect.

1. Cazul celor 600 de BMW-uri cumpărate de Poliția Română de la prietenul președintelui Iohannis. 

Ai auzit că Poliția Română își cumpără 600 de BMW-uri? Polițiștii francezi merg cu Dustere, cei români au nevoie de BMW-uri. Le cumpără de la unul dintre prietenii buni ai președintelui Klaus Iohannis, printr-o licitație cel puțin dubioasă. 
Cătălin Drulă a sesizat instituțiile abilitate în legătură cu această licitație făcută cu dedicație. De ce zicem că e făcută cu dedicație? Pentru că am citit caietul de sarcini. A fost scris astfel încât să nu se potrivească decât un singur model de mașină: cel vândut de prietenul președintelui Klaus Iohannis. Mai lipsea doar să se ceară sigla respectivei mărci pe mașină. 
Pentru că achiziția implică bani europeni, am sesizat autoritățile care se ocupă de controlul acestor fonduri: Curtea de Conturi, Autoritatea de Audit și Organismul Intermediar Transporturi. Aceste instituții trebuie să sesizeze mai departe Parchetul European și OLAF

2. Cazul dezastrului de la Blue Air.

Dacă ți-ai cumpărat un bilet de avion de la Blue Air în ultimele luni ești, probabil, unul dintre sutele de mii de români care și-au luat o țeapă din cauza miniștrilor PSD Sorin Grindeanu și Adrian Câciu. Pentru că statul român trebuia să preia Blue Air încă din octombrie 2021. Compania informase statul în repetate rânduri, prin scrisori disperate, că nu poate plăti acel împrumut de 300 de milioane de lei. Câciu și Grindeanu s-au făcut că plouă.
Cătălin Drulă a sesizat Curtea de Conturi și ANAF și a trimis solicitări către Ministerul Finanțelor, EximBank și BNR. A cerut instituțiilor să publice rapoartele de evaluare și toate documentele care stau la baza împrumutului și a deciziilor privind compania Blue Air. 

3. Cazul numirii lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, într-o funcție publică în care are zero experiență.

Au încercat să-l bage la ANRE și nu le-a mers. USR a sesizat CCR, care ne-a dat dreptate: numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE era neconstituțională. Acum încearcă să-i găsească un alt post călduț la stat, printr-un concurs trucat. Am sesizat DNA. 
Am trimis chiar astăzi o solicitare scrisă către DNA în care i-am cerut să se sesizeze din oficiu și să ancheteze numirea lui Alexandru Stănescu în funcția de director general al ADR SVO. 
O numire făcută în urma unui „concurs” trucat astfel încât să fie eliminat orice risc ca un alt participant să-l poată câștiga. O numire care riscă să ne coste 1,2 miliarde de euro, bugetul instituției, pentru că fratele baronului PSD de Olt are zero experiență în gestionarea fondurilor europene. El e inginer mecanic în agricultură. 
Asta se întâmplă în „liniștea” pe care Klaus Iohannis vrea să o aștearnă peste România. Rămânem cu ochii pe ei și vă ținem la curent cu stadiul sesizărilor noastre.”
Comunicat USR