Daily Archives: 13 May 2019

ALDE DOLJ:VOM NEGOCIA LA BRUXELLES CREȘTEREA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE”Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidații ALDE pentru Parlamentul european Norica Nicolai și Andrei Gerea au promis fermierilor doljeni că se vor bate în Parlamentul European pentru că ei să nu mai fie dezavantajați față de fermierii din Vest”.   La inițiativa deputatului Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, liderul național al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însoțit de candidații Norica Nicolai și Andrei Gerea, precum și de secretarul general ALDE Daniel Chițoiu s-au întâlnit cu mai mulți fermieri importanți din județul Dolj ( producători de  cereale, fructe de pădure, orez, legume, crescători de porci de mangalița sau vaci pentru lapte)precum și cu responsabilii județeni din domeniul agriculturii. ALDE consideră că  subvenția pe care o primesc fermierii români indiferent de ceea ce produc este la limita de jos în piramidă subvențiilor agricole acordate de UE agricultorilor săi, în condițiile în care costurile de producție nu sunt chiar atât de diferite de la o țară la alta.

Barometrul de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research: Intenția de vot la alegerile europarlamentare și cum se raportează românii la referendumul pe tema Justiției

Barometrul de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019 confirmă faptul că PSD și PNL se află într-o luptă strânsă pentru primul loc în clasamentul intenției de vot la alegerile pentru Parlamentul European. Totodată, majoritatea românilor sunt de acord cu decizia președintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum privind situația Justiției, pe 26 mai 2019.
Intenția românilor de a se prezenta la urne la alegerile europarlamentare a fost măsurată pe o scală de la 1 la 10, în care nota 1 înseamnă ”sigur nu voi vota”, iar nota 10 înseamnă ”sigur voi vota”. 11% dintre respondenți au ales varianta 1, 1,8% varianta 2, 1,9% varianta 3, 3,1% varianta 4. Varianta 5 a fost aleasă de 4,9% dintre respondenți, în timp ce pentru varianta 6 au optat 4,5% dintre români, pentru varianta 7 au optat 5,9%, iar pentru varianta 8 au optat 9,3%. 11% dintre respondenți au ales varianta 9, în timp ce 39,2% au declarat că vor merge sigur să voteze. 7,2% reprezintă non-răspunsuri. Aceste cifre nu trebuie interpretate neapărat ca prognoze de participare la vot. Datele au fost culese în cea mai mare parte, înainte de debutul campaniei electorale care va avea un rol în mobilizarea electoratului.
La ultimele alegeri europarlamentare (25 mai 2014), nivelul prezenţei la vot în România a fost de 32,4% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale.
Comparativ cu luna martie 2019, se remarcă o creștere semnificativă a procentului celor care au ales opțiunea 10 (”sigur voi vota”) la întrebarea privind prezența la vot, de la 26,9% la 39,2%, pe fondul apropierii scrutinului pentru Parlamentul European și, probabil, a convocării referendumului pe tema Justiției. Datele din luna martie au fost extrase dintr-o cercetare sociologică  anterioară, realizată de INSCOP Research la comanda Fundației Konrad Adenauer.
19,4% dintre cei intervievați declară că nu s-au hotărât cu cine vor vota, 11% declară că nu vor merge la vot, iar 6,5% nu știu sau aleg să nu răspundă la această întrebare.

ALDE DOLJ: CINE VREA TĂRICEANU-PREȘEDINTE VOTEAZĂ ALDE PE 26 MAI!

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE”România va deveni o țară normală, preocupată exclusiv  de calitatea vieții cetătenilor ei, dacă va avea președinte pe Călin Popescu Tăriceanu. Ne vom bate în toată Oltenia pentru un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai astfel încât imediat după aceea să-i cerem liderului nostru să-și anunțe candidatura la funcția supremă în stat”.
Evenimentul de la Craiova de prezentare a candidaților ALDE la alegerile pentru Parlamentul European, la care au praticipat mii de olteni a arătat, o dată în plus, personalitatea excepțională a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și încrederea uriașă de care se bucură în rândurile românilor.
Oltenii nu uită pe cei care le-au făcut bine și sunt pregătiți să acorde sprijinul lor la vot celor care merită cu adevărat. Prin contribuția sa directă și prin influența sa pozitivă, Tăriceanu  a adus investiții totale de peste 5  miliarde de euro în dezvoltarea Doljului și a Olteniei în general, doar dacă ne gândim la Ford, Aeroportul Craiova, Dacia Pitești,  infrastructura de irigații, conducta de aducțiune de gaze din sudul Olteniei.Tăriceanu merită să fie președintele tuturor românilor.”- susține deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj. ”Le-am cerut militanților noștri în discursul de la mitingul electoral de la Craiova să fie vigilenți în apărarea votului ALDE din urne pe 26 mai. Le-am mai spus  să transmită tuturor că dacă vor un președinte ca Tăriceanu prima condiție este un rezultat foarte bun la alegerile europene din  26 mai”- a mai precizat Ion Cupă, Vicepreședintele național ALDE.