Monthly Archives: February 2018

În ediția on-line de luni: Cei mai râvniți candidați pentru Primăria Craiova la alegerile viitoare, pentru cine pregătește primăria PSD din Bănie mega-contractul asfăltării pe următorii patru ani și cum renunțăm la o parte din fondurile UE pentru realizarea aducțiunii de apă Izvarna II

Formațiunile politice din Bănie sunt tot mai interesate de intențiile potențiallilor candidați pentru Primăria Craiova la alegerile viitoare, în special pe fondul finalizării procesului în care fostul primar Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în cazul retrocedării unui imobil. Solomon nu este însă singurul candidat despre care partidele se interesează. Mai multe, în ediția de luni.

Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui ca Sudul României să permită constructorilor bulgari accesul la lucrările de infrastructură și la cele de mentenență, raportându-mă doar la ritmul și la scorurile în care și la care se lucrează în vecinătatea de la miazăzi de Dunăre. Că de români, de italieni și de greci m-am cam săturat. Asta nu înseamnă că o concentrare de forțe pentru eliminarea firmei Delta ACM – politicul din Primăria Craiova și din Râmnicu-Vâlcea, la braț, pesemne – doar întâmplător, cu presa – poate trece neobservată sau poate fi considerată doar o coincidență.

Craiova. Camera de Conturi, între control și șuete în ograda… controlatului!

După ce au reușit performanța de găsi nod în papură la controlul ”tematic” de anul trecut din ograda Primăriei Craiova, dar numai pe segmente relativ curate, în nici un caz pe deviații vizibile din avion – ne amintim rapid de niște taxe pe care le plasaseră în sarcina Direcției servicii publice, aberație administrativă, demontată oricum de cunoscătorii îndreptățiți oficial, dar și de o poveste cu mașina de rectificat asfalt care, în opinia lor de experți, nu putea merge decât în linie dreaptă – controlorii Camerei de Conturi Dolj au ajuns recent și la Compania de Apă Oltenia SA. Nu avem informații că verificarea ar fi finalizată – știm că nu există la această oră un raport semnat, însă găsim foarte interesant că, fix în vreme ce unii dintre inspectori se ocupă cu scormonitul prin afacerile unității la care municipalitatea din Bănie este acționar majoritar, colegii de-ai lor bat pe la ușile birourilor din… primărie. Și nu cu vreun ordin de serviciu.

Craiova. Păloiu, președinte al PMP, Bică – out!

Dan Păloiu a fost numit, vineri, președinte interimar al PMP Dolj, în cadrul reuniunii de la Sinaia a Colegiului Național, din care Gheorghe Bică, fostul șef al filialei doljene, fusese exclus la sfârșitul anului trecut, în urma unei analize la nivel național a rezultatelor formațiunilor locale începând cu alegerile din 2016. Au mai fost numiți președinte de organizație județeană: Liliana Nițu,la Dâmbovița, Radu Judele, în Botoșani, Vanina Badea, în Olt, și Ștefan Florescu, în Sectorul 6. În cadru larg, este evidentă intenția PMP de a merge mai departe fără exponenții ex-UNPR la nivel de decizie. La Dolj, situația este una demnă de producții cu scenarii politice: Păloiu, exclus la un moment dat de Bică și scos aproape ”cu forța” din Consiliul Județean Dolj, revine lejer ca lider în fața aceluiași Bică. Revenim