Monthly Archives: December 2017

Craiova. De teama reprezentanților ”Științei” lui Mititelu, PSD a blocat accesul la ședința de consiliu și a mutat Poliția Locală în jurul primăriei!

Pentru ca trimișii clubului Universitatea Craiova – neclonat – să nu acceadă cu jalba în proțap la ședința Consiliului Local Municipal, de joi, unde intenționau să prezinte, pașnic, o sesizare pe care executivul local nu a băgat-o în seamă, PSD a ordonat umplerea până la refuz a sălii de ședințe cu oamenii aduși de prin toate șantierele orașului, astfel încât cei 3 ”periculoși” ai Științei, înarmați cu… documentul, să nu fie primiți la ședință, sub motivarea că, deși accesul este liber, potrivit legii, nu mai sunt ”locuri disponibile”! Bașca grupuri de polițiști locali la toate colțurile și intrările în sediul Primăriei Craiova, cu pistoale și mașini! Nu ne interesează ce anume solicitau reprezentanții clubului sportiv administrat de Mititelu – probabil ceva legat de permsiunea de a juca pe noul stadion, și acesta construit din bani publici, nu din desaga lui Dragnea, Olga ș.a.m.d., dar comasarea de forțe plătite din bani publici în jurul evenimentului – cotat, iată, ca amenințare – ni se pare o glumă de prea mult prost gust în ajunul Sărbătorilor! Cât privește stadionul și disputa pe dreptul de susținere a meciurilor, personal l-aș sfătui pe președintele clubului să caute alt stadion, eventual unul cu… gazon!

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj: PSD și ALDE îngroapă Justiția Română!

Partidul Naţional Liberal, filiala Dolj, denunţă amplul proces de amputare a celor două Coduri, Penal şi de Procedură Penală, iniţiative legislative ale alianţei guvernamentale PSD-ALDE menite a stopa lupta împotriva corupţiei din România. Demersurile ilegitime ale actualilor guvernanţi vor avea repercursiuni nu numai asupra prezentului, când sute de cetățeni suspectaţi de fapte de corupţie vor scăpa de rigorile unor prevederi legale echitabile şi conforme cu legislaţia europeană în materie, dar şi asupra viitorului României ca ţară membră a Uniunii Europene. Filiala Dolj a Partidului Naţional Liberal este alături de zecile de magistraţi craioveni care au ales să protesteze public, pe treptele instanţelor, împotriva acestor abuzuri legislative ale actualilor guvernanţi şi solicită parlamentarilor doljeni ai Partidului Social Democrat şi ai Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor să voteze alături de parlamentarii Partidului Naţional Liberal împotriva acestor modificări ale Legilor Justiţiei. Totodată, invităm Baroul Dolj, ca instituţie reprezentativă pentru justiţia doljeană, să se implice în dezbaterile publice privind propunerile de modificare a legislaţiei în materie penală. Considerăm că punctul de vedere al avocaţilor craioveni, profesionişti de renume naţional în materie penală, ar reprezenta un punct de reper solid pentru opinia publică craioveană care este îndreptăţită să cunoască un punct de vedere obiectiv cu privire la aceste modificări fundamentale ale legislaţiei penale. Ștefan Sotica, președinte PNL Dolj

Senatorul Oprea, despre buget: PSD este împotriva propriului program de guvernare!

Senatorul liberal doljean Mario Ovidiu Oprea este de părere că proiectul legii bugetului de stat pentru 2018 are grave lacune, fiind fundamentat pe estimări nereale: „PSD dovedeşte nu numai că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, ci şi că este împotriva lui! Ne aflăm în situaţia în care avem o creştere economică bazată pe consum, avem o serie de preţuri care au crescut, rata inflaţiei a crescut de la 0 la 2,7%, deficitele comerciale şi de cont curent au crescut, moneda naţională s-a prăbuşit, investiţiile după 10 luni sunt la 60% faţă de perioada similară a anului trecut. Referitor la proiectul legii bugetului de stat Partidul Naţional Liberal consideră că veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel putin 8,6 miliarde de lei, veniturile din TVA sunt supraestimate cu 5 miliarde de lei, veniturile din contribuţii sociale sunt supraestimate cu 0,4% din PIB,  adică 3,6 miliarde de lei, iar cheltuielile pentru investiţii sunt sacrificate. Deficitul bugetar este estimat la 3% din PIB, cifră neverosimilă. În concluzie bugetul pentru anul 2018 în formula Guvernului PSD-ALDE crează senzaţia unui buget de criză. PNL a propus o serie de corecţii depunând prin parlamentarii săi 350 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, accentul fiind pus pe finanţarea investiţiilor publice de interes naţional şi local. 

Craiova. Se scumpește gunoiul. Urmează apa și canalizarea…

Primăria Craiova propune majorarea taxei de depozitare a deșeurilor în rampa ecologică de la Mofleni, ceea ce înseamnă mai mulți bani scoși din buzunarele contribuabililor pentru susținerea activității de salubrizare la nivel de municipiu. Potrivit reprezentanților administrației locale, majorarea va fi de 1,62 euro pe tona de gunoi depozitat, adică stabilirea unui nou preț total, de 19,27 euro pe tonă, începând de la 1 ianuarie 2018, dacă, desigur, consilierii locali vor și vota proiectul executivului, în ședința ordinară din 21 decembrie. Sursele noastre spun că, survenită acum, această majorare înseamnă de fapt reconfirmarea operatorului Eco Sud pe piața salubrizării din Dolj și impunerea acestuia pe frontul masterplanului de deșeuri. Aceleași surse mai spun că, la începutul anului viitor, vor urma majorări la apă și canalizare, PSD dorind, pentru început, majorarea salariilor unor protejați politic din Compania Apa Oltenia SA. Revenim